Pivara Tuzla ponovo pokrenula proizvodnju crnog piva

- Advertisement -

Pivara d.d. Tuzla nakon više od trideset godina ponovo je pokrenula proizvodnju i prodaju crnog piva koje se proizvodi po staroj tradicionalnoj recepturi pod nazivom Premium crno pivo.

Da je izbacivanje novog brenda Pivare Tuzla značajno kako za samo kompaniju tako i za gospodarstvo Tuzlanske županije (TŽ)pokazuje i činjenica da su današnjoj prezentaciji upriličenoj za predstavnike medija nazočili i Sead Čaušević, predsjednik Vlade TŽ-a, Željko Knežiček, ministar industrije, energije i rudarstva TŽ-a, kao i Nedret Kikanović, direktor Županijske gospodarske komore Tuzla.

Po riječima Adnana Imerovića, direktora Pivare Tuzla slijedeći zahtjeve potrošača odlučili su da na tržište vrate crno pivo. “To je bilo jedno od naših obećanja još na početku godine i potrudili smo se da ga ispoštujemo, tako da sad na tržištu imamo Premium crno pivo. Također, do kraja zime sa radom bi trebala da počne i obnovljena pivnica. Ono što je naš je da potrošačima osiguramo što kvalitetnije proizvode, te da se vratimo na lidersku poziciju koju smo nekada imali u Bosni i Hercegovini, kao i naravno da ostvarimo što bolji finansijski rezultat, i mislim da idemo malim, ali sigurnim koracima naprijed”, dodao je Imerović.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

“Mi ovih dana obilazimo uspješne firme TŽ-a, a danas smo imali priliku da posjetimo jedan uspješan kolektiv i da  nazočimo prezentaciji jednog uspješnog proizvoda. To se uklapa u neku našu namjeru da u razgovoru sa onima koji su dobri u poslu pokušamo da dođemo do toga kako i na koji način kreirati jednu poslovnu politiku za narednu godinu kako bi Vlada svojim sredstvima bila u poziciji da više i jače nego do sada podupre razvoj gospodarstva, a prije svega otvaranje novih radnih mjesta”, istaknuo je Čaušević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...