Posao iz snova: Pivarska kompanija plaća 50.000 dolara za šestomjesčno putovanje nacionalnim parkovima SAD-a

- Advertisement -

U SAD-u se nalazi 58 nacionalnih parkova, a neki od njih, poput Yellowstonea toliko su veliki da je potrebno i više od dvije sedmice da bi se obišli. Za druge pak, kao što je Joshua Tree, dovoljno je izdvojiti dan.

U svakom slučaju da bi se istražila lista od 58 dragulja prirode potrebno je dosta vremena, a šest mjeseci istraživanja, i to za platu od 50 000 dolara, dobit će sretnik koji bude idealan kandidat za poziciju “glavnog istraživača”, koju je nedavno raspisala pivarska kompanija Anheuser-Busch za promociju brenda Michelob ULTRA Pure Gold.

Osim zavidne svote novca, sretni uposlenik će na raspolaganju za ugodno putovanje imati modernu kamp prikolicu sa kupaonicom i tušem, dovoljno goriva za sve kilometre ali i dovoljne količine piva za uživanje u slobodnom vremenu.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

A posao zvuči vrlo jednostavno! Naime, zadatak je bilježiti trenutke putovanja i ljepote nacionalnih parkova koji oduzimaju dah.

Idealan kandidat je osoba koja uživa prirodi i poštuje je, uživa u osjećaju povezanosti s njom te ima smisla za kreiranje zanimljivog sadržaja za društvene mreže: video sadržaja i fotografije. Još jedna od atraktivnosti konkursa je činjenica da će na put moći povesti prijatelja ili partnera, kućnog ljubimca, a može se odlučiti i krenuti sam/a.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

Kadidat mora biti stariji od 21 godinu, posjedovati važeću američku vozačku dozvolu te treba biti  sposoban za planinarenje. Poštovanje uputstava Centara za kontrolu i prevenciju bolesti COVID-19 tokom putovanja i odgovorno ponašanje su također osnovni uslovi za aplikante koji se prijaviti mogu do 30. septembra.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...