Prvi put u BiH Leader Project: desetodnevni edukativni program MBA tipa za bh. poduzetnike

- Advertisement -

Leader Project, desetodnevni edukativni program MBA tipa na kojem će sudjelovati vrhunski predavači “Ivey Business School” iz Kanade, ove godine će po prvi put biti održan i u Bosni i Hercegovini. Restart, koji djeluje na polju uvezivanja bh. dijaspore i bh. poduzetnika, je licencirani partner i organizator edukacije koja se realizuje u saradnji sa agencijom McCann Sarajevo, Asa Prevent Groupom, Networksom i portalom akta.ba.

Priliku da prate stručna predavanja ovog ekonomskog razvojnog programa, kojeg su još 1991. godine pokrenuli MBA studenti “Ivey Business School” iz Londona i Toronta, imat će selektirani aplikanti, odabrani kroz rigorozan selekcijski proces između brojnih prijavljenih bh. poduzetnika, menadžera, vlasnika srednjih i malih preduzeća, mladih profesionalaca, ali i studenata završnih godina sa impozantnim CV-ima i motivacijom. Ukratko, svi oni koji se u životu i poslovanju rukovode parolom “djeluj lokalno, misli globalno”, a svjesni su prisutnih trendova da kompanije i startapi moraju biti što konkurentniji i inovativniji.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

U okviru deset dana intenzivnih predavanja i radionica Joel Pipher, Matthew Whittle, Leroi Yu, Akash Pasricha i Sead Ferhatović, nekadašnji studenti “Ivey Business School”, a danas iskusni biznis stručnjaci iz Kanade, učesnicima ovog programa pružit će priliku da unaprijede određene biznis vještine, savladaju analitičke alate, upoznaju proces odlučivanja, a na samom kraju treninga očekuje se da razviju vlastiti biznis plan i predstave ga potencijalnim investitorima. Simulacije realnih situacija u različitim biznis disciplinama kao što su marketing, finansije, ljudski resursi, planiranje strategija, u sesijama jedan na jedan, posebne su prednosti ovog programa. Samo oni učesnici koji od planiranih deset dana programa isprate minimalno osam dobit će oficijelni Leader Project certifikat.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu

Predavanja će se, od 8. – 19. maja, održati u sarajevskom akceleratoru Networks u periodu od 12 -16 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...