Sarajevo Business Forum 2011: Poslovna klima u BiH

- Advertisement -

Sarajevo Business Forum nastavio je jutros o regionalnoj investicionoj klimi, a uvodno izlaganje imao je direktor Ureda Svjetske banke u BiH, Marco Mantovanelli. Istaknuo je da Svjetska banka vjeruje u potencijal i mogućnosti regije zapadnog Balkana i da to potvrđuje konstantnim ulaganjima u javni i privatni sektor.

Prezentirani su i projekti iz oblasti finasija, u okviru kojih je izlaganje imala i Viceguvernerka Centralne banke BiH Feriha Imamović. Također, predstavljeni su i projekti iz poljoprivrede i drvne industrije za regiju i inostrane investitore.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

Podsjećamo, od 6. do 8. aprila u Sarajevu se održava Druga međunarodna konferencija Sarajevo Business Forum 2011, za koju su prijavljena ukupno 153 projekta, vrijednosti 14,7 milijardi eura.

Najviše projekata prijavljeno je iz oblasti turizma – 46, a njihova vrijednost je 528 miliona eura. Iz oblasti infrastrukture prijavljen je 31 projekat, ukupne vrijednosti 8,98 milijardi eura, dok je iz oblasti energetike prijavljeno 30 projekata vrijednih 4,83 milijarde eura.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Dini Merlinu pozlilo na Baščaršiji: Odvezla ga Hitna pomoć

Iz oblasti poljoprivrede prijavljeno je 26 projekta vrijednih 339 miliona eura, a iz oblasti drvne industrije devet projekata vrijednih 18,56 miliona eura. Iz oblasti finansijske industrije prijavljeno je osam projekata, vrijednosti 33 miliona eura, te iz oblasti obrazovanja tri projekta, vrijednosti 10,18 miliona eura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...