Business

Slovenija lani s novim turističkim rekordom

0

Prema prvim statističkim podacima Slovenija je u prošloj godini imala 5,8 milijuna turističkih dolazaka i 15,3 milijuna noćenja, što je novi rekord u toj djelatnosti koja čini 12 posto domaćeg BDP-a.

“Zadovoljni smo tim rezultatom, ali moram reći da smo ga potajno i očekivali”, kazao je u petak u komentaru privremenih podataka državnog statističkog ureda ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

Samo u prosincu 2018. slovenski hoteli i ostali turistički objekti, računajući tu i privatne iznajmljivače soba, imali su skoro 315.000 posjeta i ostvarili 842 tisuće noćenja.

Dvije trećine noćenja realizirali su stranci, među kojima je bilo najviše Talijana 27 posto, a nakon toga Austrijanaca i Hrvata po 10 posto.

LIFE:  Kineske kompanije preuzele skoro 15 posto vlasništva njemačkog Daimler AG-a

Što se tiče cijele prošle godine, Slovenska turistička organizacija (STO) procjenjuje da je stranih gostiju bilo više od 4 milijuna, a ostvarili su više od 10 milijuna noćenja, prenosi Hina.

Ravnateljica krovne turističke udruge STO Maja Pak kazala je kako Slovenija i ove godine ima prilike ostvariti nov turistički rekord, a intenzivirat će aktivnosti na području digitalnog marketinga, s naglaskom na emitivna tržišta jače kupovne moći i za segmente zahtjevnijih turista, u okviru turističkog nacionalnog projekta Slovenia Unique Experiences.

Facebook komentari


Warnock: Cardiff mora “pomjeriti planinu” da bi se oporavio od Salinog nestanka

Prethodni članak

Upravljanje kvalitetom zraka podrazumijeva sistemske aktivnosti svih nivoa

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Business