Stanić Grupa za 45 miliona eura preuzela Juicy, dio Agrokora Ivice Todorića

- Advertisement -

juicy

U sjedištu Agrokora u Zagrebu danas je potpisan kupoprodajni ugovor između Jamnice, kompanije u sastavu Agrokor koncerna Ivice Torodića i Stanić Grupe, kompanije sa sjedištem u Splitu, a koja je osnovana u Bosni i Hercegovini, o preuzimanju linije voćnih sokova Juicy, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Svjetlan Stanić, suvlasnik Stanić Grupe. Stanić Grupa je neformalna poslovna grupacija nekoliko samostalnih poslovnih subjekata u vlasništvu obitelji Stanić, te sinova Zvjezdana, Svjetlana i Gorana Stanića.

Investicija je vrijedna 45 miliona eura. A Stanić je za AA kratko kazao kako je procedura oko poslove transakcije još u toku.

Na osnovi kupoprodajnog ugovora s Jamnicom, Stanić Grupa postaje novi vlasnik punionice sokova u zagrebačkom Jastrebarskom te brendova sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita.

”Ovom snažnom investicijom vrijednom 45 milijuna eura, Stanić Grupa potvrdila je svoju stratešku odluku ulaska u segment proizvodnje sokova s ciljem daljnjeg novog ulaganja u proizvodnju te jačanja i širenja biznisa i brendova na tržištima regije. Na ovaj način Stanić Grupa, koja je dosad snažnije bila prisutna na tržištu BiH, čini velik korak u širenju na Hrvatsku i susjedna tržišta te postaje jedan od značajnijih ulagača na hrvatskome tržištu”, saopćeno je Stanić Grupe, prenio je novinar AA.

Jamnica nastavlja uspješno širenje biznisa na tržištu regije i šire u segmentu voda, ledenih čajeva, gaziranih pića i funkcionalnih napitaka te širenje prodaje i distribucije trgovačke robe. Stanić Grupa od svog osnutka 1993. godine razvija poslovanje na dva susjedna tržišta te u ovom trenutku zapošljava 500 zaposlenika.

U proteklih dvadeset godina grupa je bila orijentirana mahom na distribuciju pića, tehničke robe i duhanskih proizvoda. Dugogodišnja suradnja s vodećim svjetskim kompanijama, ističu u Stanić Grupi, u segmentima pića, duhana i tehničke robe, potvrda su da je Stanić Grupa uspješno usvojila visoke svjetske standarde poslovanja.

”U tom smislu, akvizicija Juicy sokova idealno se uklapa u definiranu viziju Stanić Grupe, koja ne samo da namjerava održati visoki nivo kvalitete, već proširivati asortiman i proizvodne kapacitete u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U vrlo kratkom periodu planira se otvaranje novih radnih mjesta, a jedan od prioriteta bit će i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova te na taj način osnaživanje domaće industrije u obje države”, naglašeno je.

Odluka Stanić Grupe da preuzme Agrokorovu proizvodnju sokova, pišu hrvatski mediji, ne čudi s obzirom na to da se još prije dvije godine natjecala za kupnju slovenskog Fructala, koji je na kraju kupio srbijanski Nectar.

Stanić Grupa već neko vrijeme planira proizvodnju sokova bez obzira na neuspjeh s Fructalom. U sudskom registru vidi se i da je početkom studenog osnovala firmu Stanić Beverages d.o.o., čija je djelatnost upravo proizvodnja svih vrsta pića.

Stanić grupa je inače najpoznatija po distribuciji piva, ali i drugih poznatih svjetskih brendova.  U BiH Stanići imaju i niz drugih tvrtki, a privatizirali su i sarajevski ”Fereoelektro”. Posao s Agrokorom je za Svjetlana Stanića odradio konzultant Ivan Gotovac, a transakciju financira Zagrebačka banka.

Gotovac i Stanić su u Hrvatskoj poznati i iz afere ”Maestro”. Gotovac, inače nekadašnji potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, nepravomoćno je oslobođen krivnje da je koristeći svoj položaj prijatelju Svjetlanu Staniću omogućio informacije oko privatizacije tvrtki Dalmacijavino i hotela ”Bellevue”. Sudsko vijeće nepravomoćno je oslobodilo krivnje i drugooptuženog Svjetlana Stanića. U obrazloženju presude, sudac Vladimir Pavleković kazao je kako, iako je Gotovac učinio nemoralnu stvar razgovarajući sa Stanićem o poslovima Fonda, nije počinio kazneno djelo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...