Švicarski “hotel pod vedrim nebom”: Nema zidove, prozore i vrata

- Advertisement -

“Hotel pod vedrim nebom” u Švicarskoj savršen je za putnike koji žele prakticirati socijalno distanciranje i ne mogu se odlučiti žele li luksuznu noć u hotelu ili kampirati pod zvijezdama.

Privremeni, jedinstveni smještaj omogućuje gostima da legnu u udoban bračni krevet u “sobi” bez zidova i krova, što im garantuje savršen pogled na prirodne ljepote Švicarske.

Sobu su kreirali konceptualni umjetnici Frank i Patrik Riklin te ugostiteljski stručnjak Daniel Charbonnier, a projekat nazvan Zero Real Estate turistička je ponuda njemačkog Null Stern hotela koji je ovaj projekat pop-up hotela lansirao još 2017. godine.

Hotelom upravljaju lokalni stanovnici i grupa “modernih batlera” koji dočekuju goste i dostavljaju im pladnjeve s hranom i pićem. Iako gosti zaista imaju priliku uživati u pogledu, neke im stvari mogu ipak nedostajati, poput wc-a i tuša.

Sedam soba sa neobičnom ponudom može se unajmiti u slijedećim turističkim destinacijama u Švicarskoj: St.Gallen-Lake Constance, Toggenburg, Heidiland, Appenzellerland AR, Thurgau, Schaffhauserland, i Principality of Liechtenstein.

Noćenje za dvije osobe sa doručkom, i uslugom batlera košta 295 švicarskih franaka, a tri od ukupno sedam soba za 2020. već su rasprodane.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...