Business

Transformacija bankarstva je neizbježna

0
Jasmin Spahić - Ekonomski fakultet Mostar
Jasmin Spahić - Ekonomski fakultet Mostar

„Razvoj modernih tehnologija i ponašanje klijenta uzrokovat će značajne transformacije u bankarskoj industriji. Samo zbog zakonskih ograničenja digitalno bankarstvo nije doživilo potpunu afirmaciju u Bosni i Hercegovini“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić obraćajući se studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Tokom predavanja studentima bankarskog smjera Spahić je govorio o ulaganjima u digitalno bankarstvo, kao i praktičnim koristima koje pružaju korisnicima.

„Korisnici bankarskih usluga žele veću slobodu, dostupnost 24/7, proizvode na dodir prsta i sve to žele odmah“, kaže bankarski stručnjak, te ističe da je Sberbanka prepoznala istinske potrebe svojih klijenata, i svjesna je promjena u industriji.

Magazin Global Finance proglasio je nedavno Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Sberbank u Bosni i Hercegovini je dobitnik nagrade finansijskog magazina „Banke i Biznis“ za digitalni projekat godine.

„Da bi bili nezamjenjivi morate se konstantno mijenjati“, kaže Spahić govoreći o neophodnosti jedne organizacije da se prilagodi trendovima na tržištu i zahtjevima klijenata. „Današnji klijenti imaju na raspolaganju više nego dovoljno informacija o proizvodu prije nego dođu na prodajno mjesto“, dodaje on. Korisnici bankarskih usluga sve su zahtjevniji i spremni su promijeniti svoju glavnu banku ukoliko ista ne zadovoljava njihove potrebe.

LIFE:  Huawei izvjestio o rastu prodaje od 39 posto

Tokom predavanja, studenti su se zanimali i za karijerni put bankara, što je Spahić iskoristio da ponudi savjete mladima koji uskoro izlaze na tržište rada. „Morate se potruditi da budete opcija kako za svoje poslodavce tako i za svoje klijente. Od vas se traži bezrezervna podrška i spremnost da uradite više od očekivanog. Vodite računa o svom integritetu, pokazujete inicijativu i budite iskreni. Tada pozitivan rezultat neće izostati“, zaključuje Spahić.

Facebook komentari

Andrija Milošević pred mostarskom i sarajevskom publikom

Prethodni članak

Pravo Ljudski Film Festival: Otvaranje festivala ‘Zumiraj prava!’

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Business