Transformacija bankarstva je neizbježna

- Advertisement -

„Razvoj modernih tehnologija i ponašanje klijenta uzrokovat će značajne transformacije u bankarskoj industriji. Samo zbog zakonskih ograničenja digitalno bankarstvo nije doživilo potpunu afirmaciju u Bosni i Hercegovini“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić obraćajući se studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Tokom predavanja studentima bankarskog smjera Spahić je govorio o ulaganjima u digitalno bankarstvo, kao i praktičnim koristima koje pružaju korisnicima.

„Korisnici bankarskih usluga žele veću slobodu, dostupnost 24/7, proizvode na dodir prsta i sve to žele odmah“, kaže bankarski stručnjak, te ističe da je Sberbanka prepoznala istinske potrebe svojih klijenata, i svjesna je promjena u industriji.

Magazin Global Finance proglasio je nedavno Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Sberbank u Bosni i Hercegovini je dobitnik nagrade finansijskog magazina „Banke i Biznis“ za digitalni projekat godine.

„Da bi bili nezamjenjivi morate se konstantno mijenjati“, kaže Spahić govoreći o neophodnosti jedne organizacije da se prilagodi trendovima na tržištu i zahtjevima klijenata. „Današnji klijenti imaju na raspolaganju više nego dovoljno informacija o proizvodu prije nego dođu na prodajno mjesto“, dodaje on. Korisnici bankarskih usluga sve su zahtjevniji i spremni su promijeniti svoju glavnu banku ukoliko ista ne zadovoljava njihove potrebe.

Tokom predavanja, studenti su se zanimali i za karijerni put bankara, što je Spahić iskoristio da ponudi savjete mladima koji uskoro izlaze na tržište rada. „Morate se potruditi da budete opcija kako za svoje poslodavce tako i za svoje klijente. Od vas se traži bezrezervna podrška i spremnost da uradite više od očekivanog. Vodite računa o svom integritetu, pokazujete inicijativu i budite iskreni. Tada pozitivan rezultat neće izostati“, zaključuje Spahić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...