Business

Turistička zajednica KS predstavila turističku ponudu na sajmu ITB Berlin

0

Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena je i ove godine na vodećem turističkom sajmu u svijetu – ITB Berlin 2019. Na štandu od 35 m2 turističku ponudu Kantona Sarajevo ali i cijele BiH, pored Turističke zajednice Kantona Sarajevo “Visit Sarajevo” predstavilo se i nekoliko suizlagača – hotela i agencija.

Sarajevo, kao i BiH, zanimljiva je turistička destinacija za brojne zaljubljenike putovanja koji su se na sajmu pokazali veliko interesovanje za bh. turističku ponudu.

Turistima su privlačne prirodne ljepote BiH, kulturno-historijski spomenici, tradicija, kultura, historija… To potvrđuje i činjenica, da su turisti iz Njemačke, kojih je na sajmu bilo najviše, među prvih deset prema statistici posjeta i noćenja u Kantonu Sarajevo.

LIFE:  Unutargradske dostave dronovima - Pokrivaju prostor od 8 kilometara, pošiljke do pet kilograma

Vodeći međunarodni sajam turizma ITB (Internationale Tourismus-Börse) i ove godine okupio je nacionalne i regionalne turističke organizacije, hotelijere, turoperatore, prijevoznike, portale za online rezervacije i mnoge druge turističke djelatnik. ITB Berlin je ove godine bio usredotočen na održivost okoliša, mobilnost u budućnosti, turizam i zahtjeve kupaca.

Na sajmu je učestvovalo više od 180 zemalja, sa 10.000 izlagača, a posjetilo ga je oko 160.000 posjetilaca, saopćeno je iz Turističke zajednice KS, prenosi Fena.

Facebook komentari

Tomić: Respekt za Kakanj, ali idemo na pobjedu

Prethodni članak

Revanš mečevi četvrtfinala nogometnog Kupa BiH, najzanimljivije u Mostaru

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Business