U Sloveniji opet privremeno fiksirane cijene goriva

- Advertisement -

Slovenska vlada u utorak je ponovo uvela privremenu regulaciju cijena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dva tjedna.

Kako je objavilo ministarstvo gospodarstva, vlada je na dopisnoj sjednici donijela odluku po kojoj se privremeno najviša maloprodajna cijena benzina od 95 oktana zamrzava na 1,56 eura po litri, a veleprodajna cijena istog na 1,54 eura. Za litru dizela najviša je maloprodajna  cijena  do daljnjega 1,668 eura, a veleprodajna 1,648 eura.

Vlada je odlučila ponovno regulirati cijene dva najprodavanija goriva zbog opravdanih očekivanja novih poremećaja na tržištu nafte i velikih oscilacija cijena u vezi s najavom embarga EU na uvoz nafte iz Rusije, objavilo je ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Talačka kriza u zatvoru: Zatvorenik oteo dvojicu robijaša

Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek kazao je da vlada time  želi stabilizirati tržište i cijene oba goriva na dobrobit gospodarstva i potrošača.

Do odluke odlazeće vlade Janeza Janše došlo je nakon kritika koju joj je uputio budući premijer Robert Golob koji je Janšu optužio da je ponovo dopustio visok rast cijena derivata, ukinuvši regulirane cijene koje su bile na snazi od sredine ožujka.

PROČITAJTE JOŠ:  Državljanin Hrvatske poginuo u Derventi

To je učinio, smatra Golob, iz “iz osvete” biračima nakon što je njegova desna koalicija izgubila parlamentarne izbore 24. travnja.

Slovenski distributeri naftnih derivata u utorak su prije nove odluke objavili nove više cijene goriva, prema kojima je cijena 95-oktanskog benzina bila povećana na 1,717 eura, a dizela na 1,862 eura za litru izvan autocesta, te na 1,92 eura za litru na crpkama uz autoceste, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...