Vrtoglavo dobra zima na Jahorini u punom jeku

- Advertisement -

Zimska sezona na Jahorini približava se stotom danu skijanja, a sudeći po rekordnoj turističkoj sezoni, uživanje u snijegu će se nastaviti i u narednom periodu.

Oboreni su svi rekordi od prethodne godine, a broj skijaša koji su isprobali novourađene staze dostigao je cifru od 155000.

Takođe, oboren je i rekord posjećenosti u jednom danu, kada je planinu posjetilo gotovo 5.500 zadovoljnih korisnika žičara i ski lifotva, dok je 15. februara ostvarena i milionita vožnja na olimpijskoj ljepotici.

Pored rekordne posjećenosti, Olimpijski centar ostvario je i značajne prihode od prodaje ski karata koji su uvećani  gotovo za 60 odsto, dok su prihodi za februar za 80 odsto veći u odnosu na februar prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Svi parametri, kao i sve veća zainteresovanost investitora za ulaganje i gradnju hotela na Jahorini, još jedan su od dokaza da je OC Jahorina na dobrom putu i da je Jahorina kao destinacija itekako vrijedna pažnje.

Pored toga, Olimpijski centar„Jahorina“pripremio je i brojna uzbudljiva dešavanja na planini, poput trke poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice, koja će se održati 10. marta u 17 časova.

Trka će okupiti sve istinske zaljubljenike u skijanje, a učešće su pored čuvenog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji je zaštitno lice ove trke, potvrdile i brojne javne ličnosti među kojima su poznati skijaš Bojan Križaj, glumac Frano Lasić, pjevač Đule Van Gogh i mnogi drugi. Svi gosti koji odluče da posjete planinu, imaće priliku i da besplatno testiraju najnovije modele Elan skija u periodu od 10. do 11. marta.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Posebno uzbuđenje očekuje sve posjetioce i u periodu od 15. do 18. marta, kada će Jahorina u okviru Exit festivala ugostiti brojne poznate izvođače i dati novu dimenziju ovom poznatom festivalu.

Pored odlične zabave i mnoštva sadržaja, u narednom periodu sve goste očekuju idealni skijaški uslovina svih 35 km staza, ali i posebna ponuda za Top ski vikend u okviru kojeg, u terminu od 1. do 4. marta,mogu da ostvare popust od 20 odsto na ski karte.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...