Yves Maitre novi CEO HTC-a, cilj daljnje razvijanje 5G, AI i XR-a

- Advertisement -

Novi lider će nastaviti razvijati VIVE Reality, dok se Cher Wang vraća na poziciju predsjednice Odbora koji će identificirati buduće tehnologije i partnerstva HTC-a

HTC korporacija, kao vodeći inovator na polju mobilnog i VR računarstva, danas je imenovala Yves Maitrea na poziciju CEO-a HTC-a.

Yves se HTC-u pridružio prelaskom iz jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih kompanija, Orange, gdje je radio kao izvršni potpredsjednik za opremu i partnerstva brenda, nadgledajući istovremeno tehnološku strategiju i poslovanje kompanije.

Prije toga, Yves je radio na pozicijama koje su uključivale uvođenje nekih od najvećih svjetskih brendova elektronike na tržište, kao i cijeli portfolio drugih mobilnih i sličnih usluga. Također, u kompaniji Orange je radio i kao član grupe za inovacijske tehnologije.

Cher Wang će, s druge strane, nastaviti raditi na poziciji predsjednice Odbora HTC-a, gdje će se fokusirati na tehnologije koje će se u budućnosti usklađivati sa širim portoflijem HTC-a i vizijom VIVE Reality-a.

„Kada sam preuzela funkciju CEO-a prije četiri godine, moj cilj je bio u potpunosti izmijeniti HTC kao kompaniju i postaviti temelje za napredak kroz 5G i XR tehnologije. Stoga, sada je savršeno vrijeme za predati palicu jednom iznimno jakom lideru, koji će nas voditi kroz iduće faze putovanja,“ rekla je Cher Wang, predsjednica Odbora. „Istinski sam sretna što će Yves preuzeti vodstvo. Već dugi niz godina je povezan sa HTC-om, a baš kao i svi mi, posjeduje strast za inovacijama. Čvrsto vjerujem da je Yves pravi vođa, koji će HTC voditi u punom potencijalu.“ dodala je.

„HTC je dugo predvodio i diktirao trendove za tehnološke inovacije i čast mi je što ću voditi narednu fazu HTC-a“, rekao je Yves Maitre, CEO HTC-a. „Širom svijeta, HTC je prepoznat po inovacijama u mobilnom i proširenom virtualnom (XR) prostoru. Ja sam, baš kao i HTC zaposlenici, kupci i investitori, nevjerojatno uzbuđen zbog svega što donosi budućnost 5G i XR-a. Odmah ćemo nastaviti sa prelaskom od izgradnje najboljeg svjetskog hardvera do stvaranja kompletnih usluga za njihovu upotrebu, kako bi sa njima bilo lakše upravljati i implementirati ih na tržište.”

HTC donosi inovacije u svim sferama raznovrsnog tehnološkog portfolija, koji uključuje virtualnu (VR) i proširenu stvarnost (XR), 5G uređaje i tehnologiju, AI i Blockchain. Kompanija bilježi izvanredan rekord po pitanju vodećih inovacija, a samo ove godine je dobila medijske nagrade i priznanja industrije za proizvod VIVE ekosistem virtualne stvarnosti i HTC 5G Hub, koji je prihvaćen širom svijeta kako bi potaknuli adaptaciju i usvajanje 5G tehnologijie.

Ko je Yves Maitre?

Yves Maitre je više od 14 godina radio na funkciji izvršnog direktora u kompaniji Orange, a posljednja fukcija na kojoj se našao je ona izvršnog potpredsjednika za potrošačku opremu i partnerstva brenda. Saradnju s HTC-om je prvobitno započeo 2005. godine, kao viši potpredsjednik  za uređaje. Tokom svog mandata u kompaniji Orange, kontinuirano je doprinosio razvoju inovativnih usluga I uređaja u sve većem rasponu odgovornosti u cjelokupnom poslovanju kompanije. Bio je prva osoba koja je pregovarala, a kasnije I implementirala Android pametne telephone u Evropi. Njegova ekspertiza uključuje I područja potrošačke elektornike, usluge, te B2B tehnološkog razvoja.

Prije nego što se pridružio kompaniji Orange, Yves je proveo šest godina radeći za kompaniju potrošačke elektronike, Thomson Multimedia, gdje je bio na rukovodećim pozicijama u SAD-u i Singapuru. Također je obavljao brojne uloge u lancu nabavke i upravljanja proizvodima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...