Zagreb: Air Serbia od listopada zadržava samo jednu liniju prema Hrvatskoj

- Advertisement -

Srbijanski nacionalni avioprijevoznik Air Serbia objavio je svoj red letenja za listopad/oktobar ove godine prema kojem s prometovanjem prestaju dvije linije: prema Dubrovniku i Splitu, a nadalje će prometovati samo linija Beograd – Zagreb, javlja Anadolu Agency (AA).

“Air Serbia ovog je ljeta prometovala prema Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Zbog utjecaja pandemije ukinute su linije iz Beograda prema Puli, Rijeci i Zadru. Kompanija je, u normalnim okolnostima, prometovala prema jadranskim zračnim lukama do kraja ljetnog reda letenja, no ove godine se to ipak neće dogoditi. Air Serbia će do kraja rujna (septembra) prestati prometovati prema Dubrovniku, a s početkom listopada ukinut će se i linija prema Splitu“, navodi portal Croatian Aviation.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Ova će kompanija danas sletjeti u Dubrovnik po posljednji put ove sezone. Na posljednjem letu najavljen je zrakoplov tipa B737-300 kapaciteta od 144 sjedala, čime će Air Serbia zaključiti saobraćaj na liniji Beograd – Dubrovnik za ovu ljetnu sezonu.

Na liniji Beograd – Split zadnji je let najavljen za nedjelju, 04. listopada, dostupan je i jedan let prije navedenog datuma, u petak, 02. listopada. Ova je linija u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja prometovala kroz cijeli listopad, no zbog utjecaja pandemije odnosno smanjene potražnje kompanija ju je odlučila ukinuti ranije od planiranog, navodi se.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

„Jedina linija Air Serbie koja ostaje u prometu u zimskom redu letenja prema Hrvatskoj jest linija između Beograda i Zagreba. Iako je na ovoj liniji bilo i po 10 letova tjedno, za listopad ove godine Air Serbia planira 3 tjedna leta, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje u večernjim satima. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa ATR72 kapaciteta 70 sjedala“, navodi portal Croatian Aviation.

Air Serbia je vrlo često otkazivala određene polaske na linijama prema Hrvatskoj u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, navodi se, kao i da tek preostaje za vidjeti hoće li se tri tjedna leta prema Zagrebu odvijati prema trenutnim najavama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...