BusinessPutovanja

Zavirite u Under, najveći podvodni restoran

0
Under - Foto Ivar Kvaal / Visit Norway
Under - Foto Ivar Kvaal / Visit Norway

Kada biste voljenoj osobi ponudili večeru u Underu, makar parovi u Sarajevu bi pomislili na klub Underground, ali radi se o najvećem podvodnom restoranu i naravno ne nalazi se u BiH.

Prvi evropski podvodni restoran, i najveći na svijetu, otvoren je nedavno u Norveškoj.

Dizajniran od strane Snøhette, “Under” se nalazi na pola uronjen u more i ima tri stope debelih zidova dizajniranih da izdrže neobična i često nemirna mora ovog područja.

Under - Foto: Andre Martinsen / Visit Norway

Under – Foto: Andre Martinsen / Visit Norway

Gosti u Underu mogu da gledaju u morski život kroz panoramski prozor od cca.11 x 5 metara u trpezariji, gdje se svake noći nalazi između 35 i 40 gostiju. Na morskom dnu instalirano je prigušeno osvjetljenje tako da gosti mogu vidjeti morski život u svim vremenskim uvjetima.

LIFE:  Sezona u Neumu na razini prošlogodišnje, iznajmljivači zadovoljni

Prema riječima Arne Marthinsena, projektni menadžer SubMar grupe, koji je odgovoran za pomorske operacije projekta, Under je jedinstven među ostalim podvodnim strukturama.

google maps

“Ono što ga čini tako komplikovanim i jedinstvenim je činjenica da to neće biti jednostavan, betonski spremnik, već nevjerojatan, jedinstven doživljaj za ljude zbog lokacije, arhitekture, interijera, podvodnog pogleda. i naravno ukusnu kuhinju, ”rekao je Marthinsen u saopštenju.

Kuhinja je, naravno, morska hrana. Danski kuhar Nicolai Ellitsgaard Pedersen će kreirati lokalno pripremljena jela koja uključuju bakalar, jastog, dagnje i kelp tartufa, koji je lokalna vrsta morske trave koja izgleda i ima okus tartufa.

Facebook komentari

Pobjede košarkaša Sparsa i Zrinjskog na startu Lige za prvaka BiH

Previous article

Alvaro Magaljaeš: Bivša Jugoslavija je prepuna talenata

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Business