BusinessPutovanja

Zavirite u Under, najveći podvodni restoran

0
Zavirite u Under, najveći podvodni restoran, Life.ba
Under - Foto Ivar Kvaal / Visit Norway

Kada biste voljenoj osobi ponudili večeru u Underu, makar parovi u Sarajevu bi pomislili na klub Underground, ali radi se o najvećem podvodnom restoranu i naravno ne nalazi se u BiH.

Prvi evropski podvodni restoran, i najveći na svijetu, otvoren je nedavno u Norveškoj.

Dizajniran od strane Snøhette, “Under” se nalazi na pola uronjen u more i ima tri stope debelih zidova dizajniranih da izdrže neobična i često nemirna mora ovog područja.

Zavirite u Under, najveći podvodni restoran, Life.ba

Under – Foto: Andre Martinsen / Visit Norway

Gosti u Underu mogu da gledaju u morski život kroz panoramski prozor od cca.11 x 5 metara u trpezariji, gdje se svake noći nalazi između 35 i 40 gostiju. Na morskom dnu instalirano je prigušeno osvjetljenje tako da gosti mogu vidjeti morski život u svim vremenskim uvjetima.

LIFE:  Koje su to ulice koje neće imati vode u Sarajevu danas?

Prema riječima Arne Marthinsena, projektni menadžer SubMar grupe, koji je odgovoran za pomorske operacije projekta, Under je jedinstven među ostalim podvodnim strukturama.

Zavirite u Under, najveći podvodni restoran, Life.ba

google maps

“Ono što ga čini tako komplikovanim i jedinstvenim je činjenica da to neće biti jednostavan, betonski spremnik, već nevjerojatan, jedinstven doživljaj za ljude zbog lokacije, arhitekture, interijera, podvodnog pogleda. i naravno ukusnu kuhinju, ”rekao je Marthinsen u saopštenju.

Kuhinja je, naravno, morska hrana. Danski kuhar Nicolai Ellitsgaard Pedersen će kreirati lokalno pripremljena jela koja uključuju bakalar, jastog, dagnje i kelp tartufa, koji je lokalna vrsta morske trave koja izgleda i ima okus tartufa.

https://www.youtube.com/watch?v=-asbsfUrzXI


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like