Avantura koja se pamti: Francuz i kokoš Monique obišli svijet

- Advertisement -

Dok većina ljudi na putovanja vodi pse pa čak i mačke, Francuz Guirec Soudée na dvogodišnju avanturu – put oko svijeta krenuo je sa neobičnim kućnim ljubimcem – kokoškom Monique.

Ovaj 24-godišnjak plovidbu svjetskim morem sa svojom voljenom pticom započeo je na Kanarskim ostrvima. Potom su otplovili na Karibe nakon čega su jedrenje nastavili do Grenlanda.

Čim je ugledao Monique, Soudée je znao da će ona biti njegova ljubimica na putovanju, kazao je za BBC. Želio je imati društvo ljubimca, a kako je kokoš samostalnija od većine drugih životinja, odabrao je baš nju. No, kako kaže, bila je tu još jedna prednost a to su jaja koje je Monique redovno legla dok su putovali.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Uz nepredvidive vremenske oklolnosti činilo bi mu se ponekad da bi jedrenje moglo biti opasno za malenu životinju kao što je kokoš. “Na početku bio sam veoma zabrinut”, priznaje. “Bilo je ogromnih talasa zbog kojih je mogla pasti u more, ali uvijek je uspijevala da ostane na nogama. Bila je vrlo hrabra”, otkrio je Soudée koji je, ipak radi sigurnosti koku vezao svaki put kada bi more postalo uzburkano.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Nakon Grenlanda neobičan duo nastavio je jedriti do Aljaske, a sve avanutre Soudée je dokumentovao i na svom websiteu

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...