Crna Gora: Gostoprimstvo je vrlo značajna stavka za turizam

- Advertisement -

Predstavništvo Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u BiH organiziralo je u petak susret s predstavnicima medija na kojem su zvaničnici crnogorskog turizma i predstavnici lokalnih turističkih organizacija predstavili ljetnu turističku ponude te države.

Direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović istaknuo je napore što ih Crna Gora ulaže u izgradnju kvalitetne putne komunikacije i vodovodne mreže što umnogome doprinosi razvoju turizma u toj državi.

Istaknuo je da gosti iz regiona čine polovinu ukupnog broja gostiju na Crnogorskom primorju zbog čega su i cijene prilagođene njihovim mogućnostima, a mnogo mladih ljudi iz regiona tokom sezone nađe i zaposlenje u toj državi. Naravno, postoje sadržaji i za one probirljivije i finansijski stabilnije goste. Za bh. građane kaže da su među najzahvalnijim turistima i da su uvijek rado viđeni gosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Pileća prsa i zdrava ishrana

Radović ističe da su ankete pokazale da turisti koji posjete Crnu Goru najviše cijene sigurnost, prirodne ljepote i gostoprimstvo tamošnjeg naroda.

“Možda nismo savladali sve vještine važne za dobrog turističkog djelatnika, ali sigurno imamo toplinu i osjećaj gostoprimstva”, kazao je on.

Današnjem susretu prisustvovao je i ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović koji je u neformalnom razgovoru pozvao bh. građane da u toku boravka u Crnoj Gori vide njene pririodne ljepote i uživaju u sadržajima koji su raznovrsni posebno u ljetnom  periodu.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

Predstavništvo Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koje je prije nekoliko godina otvoreno u Sarajevu označeno je kao najbolji način promocije turizma i prirodnih ljepota Crne Gore, a kao način za promociju ljetne sezone ove godine pokrenuta je i kampanja nazvana “Zove more – Crna Gora”.

U okviru promocije ljetne sezone nagrađeno je i pet učenika prvih razreda sarajevskih osnovnih škola koji su, za najbolje urađene likovne radove prispjele na konkurs o temi “Moja porodica i ja na moru”, nagrađeni sedmodnevnim ljetovanjem na Crnogorskom primorju za cijelu obitelj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...