Izraelski turisti nepoželjni na Sinajskom poluostrvu

- Advertisement -

Turistički radnici sa Sinajskog poluostrva poručuju da je budućnost turizma u regionu u opasnosti zbog prisutnosti velikog broja izraelskih turista. Turistički radnici su, u izjavi za agenciju Anadolija, kazali da vlast u Egiptu traži ulaganja u turizam na području Sinaja, a turistički radnici traže da umjesto izraelskih turista na Sinajsko poluostrvo dolazi više turista iz islamskih zemalja.

Turistički radnici navode da vlada Izraela vrlo često turstima koji su izraelski državljani šalje upozorenja da napuste područje zbog navodnih terorističkih napada za koje se kasnije ispostavi da su neosnovani. Prema njihovim riječima, ovo unosi strah među ostale turiste, tako da se dašava da veliki broj turističkih grupa otkaže svoje dolaske što za turizam predstavlja velike gubitke. Oni također naglašavaju da se izraelski turisti razlikuju od drugih turista i po tome što troše mnogo manje novca.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

Direktor jedne turističke firme i član organizacije egipatsko-turskih poduzetnika Ali Muhammed Ayis izjavio je da je, zajedno sa oživljavanjem turizma i vodenih sportova u egipatskim pokrajinama Taba, Nuveyba i Serm El-Seyh, kao i razvojem zdravstvenog i vjerskog turizma na jugu Sinajskog polustrva, turizam u Izraelu znatno pao.

Ayis je također naglasio da se šalju lažne dojave o teroristickim napadima, kao i upozorenja da izraelski turisti napuste područje, što znatno utiče na turizam u ovoj regiji.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

“Veliki broj izraelskih turista, koji se nalazi na području Sinajskog poluostrva, predstavljaju veliku opasnost za stabilnost regije, a u isto vrijeme i udarac za izvore prihoda od ove grane privrede”, kaže turisticki radnik Muhammed Seleme El Ahmar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...