FotogalerijePutovanja

Ljepote Indonezije u minijaturnom parku

0

”Taman Mini Indonesia Indah”, odnosno ”Ljepote Indonezije u minijaturnom parku“ (Beautiful Indonesia Miniature Park), mjesto je na kojem posjetioci mogu vidjeti sve kulturne različitosti i prirodna bogatsva te zemlje.

Park je osnovan 1975. godine i smješten je na istoku glavnog grada Jakarte. U njemu se nalaze kuće i drugi objekti koji oslikavaju kulturno bogatstvo 34 pokrajine, među kojima su Sumatra, Bali, Kalimantan i druge.

U parku, koji se sastoji od muzeja, hrama, vodenog parka, parka kaktusa i parka ptica, često se održavaju kulturne manifestacije, održavaju tradicionalne igare, drame i tome slično.

Prostire se na površini od 150 hektara, a do njega se može doći biciklom, manjim vozilom za obilazak, vozom, žičarom.

Yulia Manikam, direktorica za kulturni program Taman Minija, saopćila je kako park posjetiocima nudi mogućnost da se za kratko vrijeme upoznaju sa kulturnim različitostima Indonezije.

”U početku u parku su se nalazili kompleksi koji su bili simbol 26 pokrajina. Nakon što su pojedina područja postala pokrajine, broj je povećan na 33. Pošto pokrajine Sjeverni i Istočni Kalimantan imaju slične kulturološke karakteristike, za njih smo formirali kompleks na jednom prostoru. Nakon što se Istočni Timur odvojio od Indonezije, kompleks napravljen za ovo područje pretvorili smo u muzej“, pojasnila je.

Mantikam je dodala kako se u parku nalazi 100 turističkih prostora, uključujući muzej i odjele za zabavu. Prema njenim riječima, Taman Mini svake godine posjeti oko šest miliona ljudi.

Osim toga, za brigu o kompleksima koji pripadaju pokrajinama zadužene su vlasti iz tih pokrajina.

LIFE:  Foto: THE X7 predstavljen u BiH [premijera]

Indonezija se sastoji od više od 17.000 otoka i u njoj živi više od 300 etničkih grupa, što značajno doprinosi kulturnom bogatstvu zemlje.

Sa populacijom od 260 miliona stanovnika, Indonezija je jedna od najmnogoljudnijih zemalja na svijetu. Većinu stanovništva čine muslimani, a slijede kršćani, hindusi i pripadnici drugih vjera.

Facebook komentari

Džumhur u četvrtfinalu ATP turnira u kineskom Shenzhenu

Prethodni članak

Teletović: Trebao bih biti predsjednik Košarkaškog saveza BiH

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Komentarisanje nije moguće.

Još u rubrici Fotogalerije