Ljepote Indonezije u minijaturnom parku

- Advertisement -

”Taman Mini Indonesia Indah”, odnosno ”Ljepote Indonezije u minijaturnom parku“ (Beautiful Indonesia Miniature Park), mjesto je na kojem posjetioci mogu vidjeti sve kulturne različitosti i prirodna bogatsva te zemlje.

Park je osnovan 1975. godine i smješten je na istoku glavnog grada Jakarte. U njemu se nalaze kuće i drugi objekti koji oslikavaju kulturno bogatstvo 34 pokrajine, među kojima su Sumatra, Bali, Kalimantan i druge.

U parku, koji se sastoji od muzeja, hrama, vodenog parka, parka kaktusa i parka ptica, često se održavaju kulturne manifestacije, održavaju tradicionalne igare, drame i tome slično.

Prostire se na površini od 150 hektara, a do njega se može doći biciklom, manjim vozilom za obilazak, vozom, žičarom.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Yulia Manikam, direktorica za kulturni program Taman Minija, saopćila je kako park posjetiocima nudi mogućnost da se za kratko vrijeme upoznaju sa kulturnim različitostima Indonezije.

”U početku u parku su se nalazili kompleksi koji su bili simbol 26 pokrajina. Nakon što su pojedina područja postala pokrajine, broj je povećan na 33. Pošto pokrajine Sjeverni i Istočni Kalimantan imaju slične kulturološke karakteristike, za njih smo formirali kompleks na jednom prostoru. Nakon što se Istočni Timur odvojio od Indonezije, kompleks napravljen za ovo područje pretvorili smo u muzej“, pojasnila je.

Mantikam je dodala kako se u parku nalazi 100 turističkih prostora, uključujući muzej i odjele za zabavu. Prema njenim riječima, Taman Mini svake godine posjeti oko šest miliona ljudi.

Osim toga, za brigu o kompleksima koji pripadaju pokrajinama zadužene su vlasti iz tih pokrajina.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Indonezija se sastoji od više od 17.000 otoka i u njoj živi više od 300 etničkih grupa, što značajno doprinosi kulturnom bogatstvu zemlje.

Sa populacijom od 260 miliona stanovnika, Indonezija je jedna od najmnogoljudnijih zemalja na svijetu. Većinu stanovništva čine muslimani, a slijede kršćani, hindusi i pripadnici drugih vjera.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...