Putovanja

Offline odmor: Najljepše evropske destinacije za digitalni detoks

0

Možete li se sjetiti načina života prije vremena interneta, mobitela, e-pošte ili društvenih mreža? Ili kako ste provodili slobodno vrijeme? Odmarali? Ako je vaš odgovor ne i toliko ste ovisni o njima, čak i kad ste na odmoru i putovanju, zapitajte se da li je pravo vrijeme za digitalnu detoksikaciju.

Ona pomaže da se osjećamo slobodnije i budemo manje pod stresom i u žurbi te da se bolje odmorimo – što je na kraju krajeva i cilj odmora. Sve je veći broj svjetskih hotela koji svojim gostima nudi programe u kojima će se moći fokusirati i pronaći način kako se osloboditi od te svojevrsne digitalne ovisnosti.

Pogledajte neke od najljepših evropskih destinacija za digitalni detoks, u kojima je to zaista i moguće jer su one „izvan svake mreže“.

Eko-šik: Održive mobilne kućice u Belgiji

Ove male mobilne kućice nalaze se na najljepšim tajnim mjestima u Belgiji. Vrlo su moderne, a iako male, elegantne su i udobne, s vodom i strujom – ali bez interneta. Točnu lokaciju gosti mogu pronaći samo dvije sedmice prije početka odmora. Automobil im nije ni potreban jer, na kraju krajeva, sve je usmjereno na ekološku održivost. „Slow Cabins“ dostupne su još uvijek samo u Belgiji.

LIFE:  Život na srednjovjekovnim bosanskim dvorovima nije zaostajao za ostatkom Evrope

Offline u planinama: „Tiny House Fritz“ u Austriji

Za ljubitelje prirode koji traže osamljenost, „Tiny House Fritz“, udaljen sto kilometara od Beča, savršen je! Daleko od turističkih staza, kuće se nalaze na potpuno usamljenom mjestu, u netaknutoj prirodi i naravno – bez WiFi-ja. Idealne su za sve – parove, samce i obitelji s djecom.

Okružene čistom prirodom: kućice „Cabiner“ u Nizozemskoj

Okružene divljinom, ove simpatične male kućice nalaze se na najljepšim mjestima u sjevernoj provinciji Drenthe u Nizozemskoj i naravno – nemaju interneta. Do njih se može doći samo pješice, što je vrlo cool i prava stvar za prave avanturiste.

Iz dječjih snova: Kućice na drveću u Njemačkoj

Avanturu, potpuni doživljaj prirode i opuštanje obećavaju prekrasne drvene kućice „Robins Nest“ na sjeveru Hessea u Njemačkoj. Spavanje u kućicama na stablima drveća ili šatorima pričvršćenim za drveća zasigurno vraća u djetinjstvo.

Sami na pustom otoku: „The Arctic Hideaways“ u Norveškoj

Dobrodošli nigdje! Do otoka u sjevernoj Norveškoj može se doći samo brodom. Ovdje nema automobila i dućana, ali je zato priroda nevjerojatna. A tek sjeverna polarna svjetlost! U ovim kućicama sve je vrlo minimalistički i stilski uređeno.

Facebook komentari


Rafael Nadal osvojio prvi trofej ove godine, a 85. u karijeri

Previous article

Harry Styles “Falling!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Putovanja