Putovanja

Šta se dešava u najstarijem muzeju na svijetu kad se svjetla ugase?

0
Šta se dešava u najstarijem muzeju na svijetu kad se svjetla ugase?, Life.ba

Slavni Louvre u Parizu udružit će snage sa Airbnb-om i omogućiti noćni pristup muzeju za dva sretna dobitnika.

Airbnb i muzej Louvre će dodijeliti jednom sretnom dobitniku i njegovoj pratnji jedinstvenu priliku da provedu noć u slavnom Louvreu i vide šta se dešava u najstarijem muzeju na svijetu kada se svjetla ugase.

Pobjednički duo će imati priliku da razgleda muzej na poseban način nakon radnog vremena, a bit će im obezbijeđeno i jedno noćenje unutar staklene piramide.

Predsjednici i slavne ličnosti su imali ovu ekskluzivnu priliku. Sada je vaš red“, objavio je Airbnb na svojoj internet stranici. Pobjednici takmičenja moći će piti piće sa Mona Lisom, večerati sa Venerom Milo i opustiti se u stanu Napoleona III, koji je također postavljen u muzeju.

LIFE:  [foto] Proljeće u Parku prirode Blidinje: Cvijeće, snijeg i mali broj posjetitelja

Ovo je vaša prilika da iskusite najpoznatiji svjetski muzej kada se vrata zatvore i svjetla ugase. Vaš domaćin? Mona Lisa lično.“ – piše AirBnb.

Ljudi kažu da sam misteriozna, ali istina je da sam vrlo prijateljski nastrojena“, kaže fiktivna Mona Lisa na web stranici takmičenja. “Dakle, ako ste sretni dobitnik, biće mi drago da vam poželim dobrodošlicu u svoj dom. Svakog dana vidim mnoštvo posjetilaca, ali prava magija se dešava kada se svjetla ugase.”

Promotivni video takmičenje prikazuje staklenu piramidu sa krevetom u unutrašnjosti koja je već trideset godina ispred Louvrea. Piramidu je dizajnirao kinesko-američki arhitekta I.M. Pei 1989. godine. Pored Piramide, muzej je dom stotinama hiljada drugih umjetničkih djela.

Da biste imali šansu da spavate sa slikom Leonarda da Vincija, sve što trebate je popuniti Airbnb-ov obrazac koji vas pita da li ste u mogućnosti da putujete između 28. aprila i 2. maja. Takmičenje je otvoreno i za građane Bosne i Hercegovine. Sretno!

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *