Šta se dešava u najstarijem muzeju na svijetu kad se svjetla ugase?

- Advertisement -

Slavni Louvre u Parizu udružit će snage sa Airbnb-om i omogućiti noćni pristup muzeju za dva sretna dobitnika.

Airbnb i muzej Louvre će dodijeliti jednom sretnom dobitniku i njegovoj pratnji jedinstvenu priliku da provedu noć u slavnom Louvreu i vide šta se dešava u najstarijem muzeju na svijetu kada se svjetla ugase.

Pobjednički duo će imati priliku da razgleda muzej na poseban način nakon radnog vremena, a bit će im obezbijeđeno i jedno noćenje unutar staklene piramide.

https://www.instagram.com/p/Bv1idOwBUlb/

Predsjednici i slavne ličnosti su imali ovu ekskluzivnu priliku. Sada je vaš red“, objavio je Airbnb na svojoj internet stranici. Pobjednici takmičenja moći će piti piće sa Mona Lisom, večerati sa Venerom Milo i opustiti se u stanu Napoleona III, koji je također postavljen u muzeju.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Ovo je vaša prilika da iskusite najpoznatiji svjetski muzej kada se vrata zatvore i svjetla ugase. Vaš domaćin? Mona Lisa lično.“ – piše AirBnb.

Ljudi kažu da sam misteriozna, ali istina je da sam vrlo prijateljski nastrojena“, kaže fiktivna Mona Lisa na web stranici takmičenja. “Dakle, ako ste sretni dobitnik, biće mi drago da vam poželim dobrodošlicu u svoj dom. Svakog dana vidim mnoštvo posjetilaca, ali prava magija se dešava kada se svjetla ugase.”

Promotivni video takmičenje prikazuje staklenu piramidu sa krevetom u unutrašnjosti koja je već trideset godina ispred Louvrea. Piramidu je dizajnirao kinesko-američki arhitekta I.M. Pei 1989. godine. Pored Piramide, muzej je dom stotinama hiljada drugih umjetničkih djela.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Da biste imali šansu da spavate sa slikom Leonarda da Vincija, sve što trebate je popuniti Airbnb-ov obrazac koji vas pita da li ste u mogućnosti da putujete između 28. aprila i 2. maja. Takmičenje je otvoreno i za građane Bosne i Hercegovine. Sretno!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...