Zimska bajka u dalekim Alpama

- Advertisement -

 

S prvim pahuljama snijega misli bježe prema snježnim radostima kojih su se nakon dugog toplog vremena neki pomalo i zaželjeli. Skijanje, bordanje, grudvanje ili plesanje na sijaškoj stazi, dovoljan su mamac da prve dane nove godine provedemo daleko od doma, u zagrljaju prekrasnih francuskih Alpa.

Pitoreskni francuski gradić Orcieres, smješten na južnim francuskim Alpama, domaćin je Knock Out Snow Festivala koji se održava od 05. – 12. siječnja 2013. Tisuće mladih imat će priliku uživati u snježnim radostima u jednoj od najsuvremenijih skijaških regija gdje sunce sija gotovo 300 dana u godini. Smještena u blizini Nacionalnog parka Erceins na 2280 m/nv, ljubitelje zimskih sportova očekuju brojne atrakcije i aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

100 km skijaških staza prekrivenih debelim snježnim pokrivačem pozicionirane su u raznim smjerovima, a dostupne su i početnicima i ljubiteljima boardanja. Snow park smješten na samom vrhu pruža adrenalisku zabavu za one hrabrijeg duha, a neke od odatnih aktivnosti koje pruža Orcieres su Tyrolienne, vožnja biciklom u ekstremnim uvjetima, SnowScoot, vožnje na saonicama sa Husky psima, Speed ridding, Snake Gliss, kuglanje, klizalište, Igloo Selo i brojne druge.

Vrhunac za sve ovisnike o adrenalinu i ekstremnim sportovima svakako je najduža žica za uzbudljivu Tyrolienne vožnju. 1870 metara duga žica spaja vrh Drouvet-a i Lac Longa, a spuštanje u horizontalnom položaju u specijalnom kombinezonu pričvršenom na žicu pri brzini od 140 km/h, nezaboravno je adrenalinsko iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

Tisuće mladih iz regije tradicionalno u oragnizaciji Collegium Putovanja odlaze na skijanje koje uz zimske sportske radosti pruža i nezaboravan galzbeni program svakog od sedam dana i večeri. Vrhunski glazbenici i produkcija odlike su tuluma koji se prepričavaju tijekom cijele godine.  Ove nas godine očekuju nastupi grupa Let 3, Dubioza Kolektiva, TBF, Dječaci i Connect, Freemasona, RNB Confusiona i drugih.

Cijena cjelokupnog aranžmana, koji uključuje prijevoz autobusom do destinacije, sedam noćenja u apartmanima, te šestodnevnu skijašku kartu iznosi oko 600 KM (2.290 kuna), a više informacija o Knock Out Snow Festivalu te kako doći do skijanja možete pronaći na web adresi: www.knockoutsnowfestival.eu

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...