Sarkazam

Američki kosmonauti tužili kolegu iz Donjeg Vakufa

0

Američki kosmonauti Irwin Brown i Steven Tyler, po zanimanju inžinjeri geodezije, podnijeli su tužbu protiv bosanskohercegovačkog kolege Ismeta Hodžića iz Donjeg Vakufa zbog navodne krađe koja se, kako saznajemo iz teksta optužnice, zbila u noći između 28. na 29. januar 2040. godine.

Kako tvrde američki kosmonauti, Ismet je te noći neovlašteno ušao u space shuttle Orion 29 i otuđio novčanik, metalni otvarač za pivo i dva polovna mobitela marke Samsung.

U vrijeme krađe američki inžinjeri su se nalazili svega 150 metara udaljeni od svog space shuttle-a, u noćnom istraživanju Mjesečeve površine, dok je bosanskohercegovački space shuttle Hikmeta F4 bio parkiran na oko stotinjak metara udaljenosti od mjesta navodne krađe.

Ismetov advokat Omer Mjesečar tvrdi kako je posve uvjeren u nevinost svog klijenta.

On prosto ne može vjerovati da bi Ismet, ili bilo koji drugi naš kosmonaut, prilikom prvog iskrcavanja bosanskohercegovačke svemirske ekspedicije na Mjesec napravio takvu glupost.

Ukupna vrijednost ukradenih stvari je oko 1500 $. U novčaniku Stevena Tylera nalazile su se slike njegove dvije kćerke iz prvog braka, mjesečna iskaznica za gradski prevoz i svega 20 $.

LIFE:  Italijani u panici pred utakmicu sa Zmajevima

Oba ukradena mobitela su bila kodirana, tako da bi ih prije korištenja u Bosni i Hercegovini trebalo dekodirati.

Ismetu se, kako tvrdi Mehmedbašić, ne bi isplatilo za dekodiranje izdvojiti više od 35 $, naročito ne za polovne mobitele kakve na internet stranici Pik.ba možete kupiti za manje od 100 $.

Otvarač za pivo u na Mjesecu nema nikakvu upotrebnu vrijednost, pogotovo ne ako znamo da je Ismet vjernik koji od svoje 21. godine ne konzumira alkohol.

Američka iskaznica za gradski prevoz potpuno je beskorisna na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ismet tvrdi da su za krađu koja se njemu nepravedno pripisuje najvjerovatnije odgovorni izvanzemaljci. I upravo zato, on traži da se istraga proširi i na lica s drugih planeta.

Sve u svemu, budući da nikada ranije niti jedan američki sud nije primio tužbu za krađu koja se desila izvan planete Zemlje, biće zanimljivo pratiti ishod ovog nadasve zanimljivog slučaja.

Facebook komentari

Hajradinović: Moje je da treniram i uživam u fudbalu, a rad će se isplatiti

Prethodni članak

Video – Top 5 filmova koje možete gledati u januaru i februaru

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam