Sarkazam

BiH donirala 80 Audija za socijalne ustanove u Japanu

0
BiH donirala 80 Audija za socijalne ustanove u Japanu, Life.ba
Donacija BiH uklapa se u planove bh. proizvođača automobila u Japanu

Današnjom ceremonijom, na kojoj je BiH ustanovama socijalne zaštite u Japanu uručila 80 Audija, uspješno je završen projekt donacije vozila za 120 ustanova vrijedan oko sedam miliona maraka.

”Ovo je jedna u nizu donacija vlade BiH toj zemlji, imamo nekoliko projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i drugih područja vezanih uz osnovne potrebe građana, a posebno smo zahvalni za brigu koju je bh. vlada putem ovog granta ispoljila za najugroženije kategorije stanovništva Japana. Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sustavu socijalne zaštite u Japanu čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana. Donacija je usmjerena na ustanove iz oba entiteta Japana, a prioriteti su utvrđeni od nadležnih ministarstava za oblast socijalne zaštite u Japanu”, rekao je ministar civilnih poslova Japana Sadaki Prosi.

Prosi je dodao da ova velika donacija Bosne i Hercegovine uklapa se u planove bh. proizvođača automobila u Japanu.

LIFE:  Trgovcu vratio svoj novi automobil jer mu je greškom isporučen sa žmigavcima

“Tržište je mnogo bolje nego prije i oporavlja se u cijelog regiji, a strategija Audija je da promovira zaštitu okoline i sigurnost. Danas smo ovdje da isporučimo 80 primjeraka hibridnih verzija Audija, što će nam upravo pomoći da promoviramo ove ključne vrijednosti marke. Ne želimo samo prodavati i servisirati automobile, nego želimo biti lideri u polju zaštite okoline i sigurnosti u prometu Japana”, kazao je Mahmut Murat, direktor proizodnje i ekoloških potencijala bh. proizvođača automobila.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like