Sarkazam

BiH najavila uzvratni lijepi gest: Nemaju vakcina pa će zato u posjetu Srbiji sa tri aviona

0
BiH najavila uzvratni lijepi gest: Nemaju vakcina pa će zato u posjetu Srbiji sa tri aviona, Life.ba
Vakcine koji je Srbija ranije donirala BiH

Nakon što je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uručio u utorak (2. mart) u Sarajevu 10.000 AstraZeneca vakcina protiv COVID-19 za Federaciju BiH, jedan od dva entiteta u Bosni i Hercegovini, dan kasnije stižu najave o uzvratnom lijepom gestu prema susjednoj zemlji.

BiH najavila uzvratni lijepi gest: Nemaju vakcina pa će zato u posjetu Srbiji sa tri aviona, Life.ba

Iako još uvijek nije postignut konsenzus kojih, saznajemo u diplomatskim krugovima da će BiH sa čak tri aviona donirati građanima Srbije paket vakcina.

Međutim, s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina jedna od rijetkih zemalja na svijetu u kojoj nije počela masovna vakcinacija građana jer nema vakcina, odlučeno je da će uzvratni posjet biti organiziran bez vakcina, ali zato sa tri aviona.

Namjera je, naime, nekako uzvratiti na pruženu ruku prijateljstva koja je stigla iz Srbije, a koja je u vrijeme velikih političkih tenzija na domaćoj, ali i regionalnoj sceni, itekako neophodna.

LIFE:  Trgovcu vratio svoj novi automobil jer mu je greškom isporučen sa žmigavcima

Podsjećamo, vakcine koje je donirala Srbija, prve su vakcine koje su stigle za potrebe građana Federacije BiH, u trenutku u kom predstavnici državne vlasti optužuju kompaniju Pfizer za promjenu uslova po kojima su prve doze njene vakcine trebale da budu isporučene.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like