Sarkazam

Bosna i Hercegovina šalje dva kanadera u Amazonsku prašumu

0

Iz Federalne uprave civilne zaštite potvrđeno je da će, ako se vatra ne stiša do kraja mjeseca, Bosna i Hercegovina poslati dva kanadera tipa CL – 415 u Amazonsku prašumu zahvaćenu stravičnim požarom.

Za neupućene, kanader je hidroavion kanadske firme „Canadair“ specijalizovan za gašenje požara iz zraka.

Bosanskohercegovački aktivisti, koji su svoju visokosofisticiranu ekološku svijest dokazali na brojnim društvenim mrežama, svojim su angažmanom praktično primorali nadležne organe da donesu ovakvu odluku.

Jedan od aktivista je poručio: „Ako ne možemo prestati bacati plastične boce i najlonske kese u naše rijeke i jezera, ako ne možemo ništa uraditi kako bismo smanjili zagađenost zraka u našim gradovima, ako ne možemo sanirati deponiju smeća u Buća Potoku, onda barem možemo djelovati globalno i zaustaviti požar u Amazonskoj prašumi.“

LIFE:  Nove mjere protiv zagađenja: Potpuno se ukidaju sve dažbine na uvoz dizel vozila

Budući da država Bosna i Hercegovina ne posjeduje kanadere, niti posadu koja je obučena za rukovanje ovakvim tipom aviona, odlučeno je da oba aviona posudimo iz neke od susjednih zemalja, te da posade koje će upravljati avionima iznajmimo na pet do deset dana.

Nadamo se da procedure oko posuđivanja aviona neće trajati dugo jer se, prema izvještajima svih značajnijih svjetskih medija, požar iz sata u sat rasplamsava nevjerovatnom brzinom.

Facebook komentari


Tuka šesti u finalu Dijamantske lige u Zürichu

Previous article

Osim ne želi preuzeti ulogu favorita u derbiju, Krpić vjeruje u treću sreću

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam