Britanac tužio kakanjsku Energoteknu

- Advertisement -

Tridesetpetogodišnji Britanac John Wilson iz okoline Manchestera podnio je tužbu protiv kakanjske Energotekne koju tereti za uništavanje privatne imovine u vrijednosti od 950.000 eura.

Energotekna je trenutno najveći proizvođač sobnih poligrafa na svijetu. Samo u protekloj 2039. godini ova trenutno najprofitabilnija bosanskohercegovačka firma izvezla je 23,6 miliona poligrafa za kućnu upotrebu.

Podsjećamo, ovo je samo jedna u nizu tužbi koje su u proteklih pet godina, otkako se sobni poligraf pojavio na tržištu, korisnici ovog proizvoda podnijeli protiv kakanjske Energotekne. Vodeći svjetski sociolozi tvrde da je masovna upotreba sobnog poligrafa prouzrokovala povećanje broja razvedenih brakova za 31,4%, razvrgnutih prijateljstava za 37,6% i izrečenih zatvorskih kazni za 22,8%.

John Wilson, britanac koji je zatražio materijalno obeštećenje od kakanjske Energotekne, tvrdi da je nakon što je u mobitelu svoje supruge pronašao sumnjive poruke i fotografije njemu nepoznatog nagog muškarca odlučio da svoju životnu saputnicu podvrgne poligrafskom ispitivanju.

PROČITAJTE JOŠ:  Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Na pitanje da li je bila nevina na dan kada su se upoznali žena je odgovorila potvrdno. Poligraf je, međutim, pokazao da njen odgovor nije tačan. Nakon toga, zabrinuti muž je upitao suprugu s koliko muškaraca je imala seksualne odnose prije nego što su se vjenčali. Ona je odgovorila da se prije braka dala samo jednom muškarcu.

Nažalost, poligraf je utvrdio da njen odgovor nije tačan. Potom je Britanac pitao koji je tačan broj muškaraca koji su nagi prodefilovali kroz njenu postelju. Žena je odbijala odgovoriti na ovo pitanje, a iz poligrafa se u tom trenutku, prema riječima oba supružnika, začulo sve glasnije pištanje, zatim krčanje i učestalo pucketanje koje se okončalo iznenadnim i zasljepljujućim bljeskom.

PROČITAJTE JOŠ:  Islamska zajednica objavila termin klanjanja bajram-namaza

Nakon desetak minuta iz uređaja se pojavio tanak konac sivog dima koji je iz časa u čas postajao sve tamniji i gušći. Na kraju se poligraf zapalio, plamen je zahvatio zavjesu u dnevnom boravku i požar se ubrzo prenio na cijelu prostoriju.

Supružnici su u posljednjem trenutku uspjeli istrčati u dvorište, a kuća u kojoj su živjeli je za kratko vrijeme izgorjela do temelja. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 950.000 eura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...