Sarkazam

Dežurna kladionica za područje Općine Centar počinje s radom

0

Na zatvorenoj sjednici Općinskog vijeća, nakon višegodišnje pravne borbe grupe učenika iz tri sarajevske osnovne škole s područja Općine Centar, konačno je usvojena odluka da dežurna kladionica počne s radom najkasnije do sredine septembra mjeseca tekuće godine.

Vijećnici Općinskog vijeća utvrdili su da su zahtjevi učenika posve opravdani.

Naime, učenici su se žalili da iza ponoći ne mogu naplatiti dobitke koje su ostvarili tokom dana.

Prema njihovim tvrdnjama, to ih ometa pri učenju jer se čekanje na isplatu nenaplaćenog novca loše odražava na njihovu koncentraciju.

„Mi se ne možemo fokusirati na učenje i ostale redovne školske aktivnosti ako znamo da smo na određenom kladioničkom listiću zaradili 1.000 KM, a svoj novac ne možemo naplatiti prije jutra kada se otvaraju poslovnice kladionica. S druge strane, neke su kladionice previše udaljene od objekata u koje su smještene osnovne škole. Zato se često dešava da učenik koji je prva smjena ne stigne prije početka nastave naplatiti svoj dobitak s kladioničkog listića. Takav učenik otežano prati nastavu. Njegove su misli čvrsto vezane uz njegov pošteno zarađeni, a još uvijek nenaplaćeni novac“, izjavio je za naš portal jedan od učenika.

Facebook komentari

Nakon više od 30 godina: Babilon pod zaštitom UNESCO-a

Previous article

Mostarci žele vratiti titulu u grad na Neretvi: Damir Zlomislić novi igrač Zrinjskog

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam