Sarkazam

Djed Mraz pomjerio starosnu granicu za dodjelu paketića

0
Djed Mraz pomjerio starosnu granicu za dodjelu paketića, Life.ba

Nakon što je uvidio da ljudi na Balkanu sve kasnije sazrijevaju, Djed Mraz je pomjerio dobnu granicu za dodjelu paketića.

Od naredne godine pravo na paketić ostvarivaće svi stanovnici balkanskih zemalja koji nisu stariji od 60 godina.

U skladu s novim propisima, Djed Mraz će novogodišnje paketiće dostavljati i u parlamentarne skupštine navedenih država.

Prema njegovim tvrdnjama, prilikom donošenja odluke da pomjeri starosnu granicu za dodjelu paketića, nije se vodio nikakvim političkim, već isključivo humanim, ljudskim razlozima.

„Ne mogu dozvoliti da ovdašnji političari u krevet idu goloruki i sami, dok druga djeca sa sobom na spavanja nose plišane zečeve i medvjediće“, izjavio je za naš portal Djed Mraz. Pozvao je i sve predsjednike parlamentarnih skupština da, najkasnije do novembra mjeseca očiste dimnjak na zgradi svog parlamenta.

LIFE:  Udruženje teoretičara zavjere: Nije li čudno da se virus kojeg nema vratio čim su popustile mjere?

„Nisam ni ja estradni umjetnik da se tuširam i presvlačim nakon svake dostave“, poručio je parlamentarcima.

Na ideju da pomjeri starosnu granicu za dodjelu novogodišnjih paketića Djed Mraz je došao nakon što se ovih dana uvjerio da se predstavnici najviših političkih tijela u zemljama nastalim nakon raspada Jugoslavije ponašaju krajnje infantilno.

„Uvjeren sam da će se sva ta kabasta djeca, ako ih smijem tako nazvati, kada budu imali svog plišanog zeca ili psića na baterije prestati ponašati destruktivno. Od naredne godine neće više biti čupanja mikrofona i uništavanja tehničke opreme u skupštinskim salama“, izjavio je za naš portal Djed Mraz.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *