Sarkazam

Doniranoj opremi ističe mjera samoizolacije

0
Doniranoj opremi ističe mjera samoizolacije, Life.ba

Medicinska pomoć koja je našoj zemlji dodijeljena od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) ovih dana bi trebala da izađe iz samoizolacije u kojoj se nalazi već blizu mjesec dana na sarajevskom aerodromu. Donaciji teškoj 21 tonu dva puta je dodijeljeno rješenje o obaveznoj samoizolaciji, saznaje Life.ba iz pouzdanih izvora.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata je Bosni i Hercegovini 26. maja uručila pomoć za borbu protiv pandemije COVID-19. Značajan dio donacije predstavlja 40 respiratora i 100.000 testova. Tada je ovoj opremi, koja je došla iz inostranstva, prvi put uručeno rješenje o samoizolaciji od 14 dana.

„Rješenje je potom produženo 10. juna na još dvije sedmice. Za svaki slučaj da budemo sigurni da oprema nije pozitivna na COVID-19“, kaže nam izvor blizak Vijeću ministara BiH.

Naš sagovornik dodaje da bi ovih dana trebalo da istekne i tih dodatnih 14 dana te će medicinske ustanove u BiH dobiti opremu baš u pravi čas.

LIFE:  Pooštrene mjere: Između dva vozila s putnicima saobraćat će i tri prazna vozila

„Ova oprema bi trebala u naše bolnice doći taman u trenutku kada je broj slučajeva u značajnom porastu. Da smo žurili i ranije podijelili opremu, ista bi se do sada potrošila ili možda pokvarila“, s ponosom zaključuje visokopozicionirani izvor magazina Life.ba.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *