Sarkazam

Državljani BiH koji ulaze u zemlju moraju potrošiti 1.000 eura

0
Državljani BiH koji ulaze u zemlju moraju potrošiti 1.000 eura, Life.ba

Državljani Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u domovinu više neće morati provoditi vrijeme u dvosedmičnoj samoizolaciji, ali će morati potrošiti hiljadu eura tokom boravka u domovini prije nego iz nje opet izađu.

Potvrđeno je ovo za Life.ba od više izvora iz entitetskih kriznih štabova i Granične policije BiH. Kako nam je objašnjeno, ova mjera je donijeta u cilju ekonomskog oporavka zemlje.

„Malo smo zakasnili sa mjerama za spašavanje radnih mjesta kakve su donijete u drugim zemljama, ali na svu sreću imamo našu dijasporu kao slamku spasa“, rekao je Franjo Harač, ekonomski ekspert pri Vladi Federacije BiH.

LIFE:  Računaju na humanost građana: Parlamentarci traže da apliciraju za sredstva iz stabilizacijskog fonda

„Ovu mjeru smo nazvali samodoprinos jer nikog ne prisiljavamo ni na šta, samo što oni koji uđu neće moći izaći iz zemlje ako ne doprinesu našoj ekonomiji sa tih hiljadu eura“, objasnio je naš sagovornik.

Bh. vlasti se nadaju da će u sljedećih mjesec dana više stotina hiljada državljana BiH doći u posjetu domovini.

„To znači da će i više stotina miliona eura biti potrošeno u BiH zahvaljujući našim inovativnim mjerama. Morate se složiti da je to snažan vjetar u leđa za našu ekonomiju“, istakao je na kraju Harač.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *