Džeko prelazi u Real ako se dogovore UNIS i Vrbanjuša

- Advertisement -

Edin Džeko je na korak od prelaska u Real Madrid, objavili su jutros španski sportski portali. Ovaj senzacionalni transfer bi mogao biti završen već u toku dana ako nekoliko klubova postignu dogovor o prelascima igrača.

Kako piše Marca, uvjet da Džeko dođe u kraljevski klub je da Roma i Napoli postignu dogovor oko prelaska Milika u Vučicu, a to opet ovisi o tome hoće li put Napulja Bruno Petković, napadač Dinama iz Zagreba.

Dinamo će zamjenu za Petkovića potražiti u redovima Rijeke, ali u tom slučaju Rijeka prvo mora dogovoriti transfer mladog napadača iz Širokog Brijega. Klub s Pecara će svoju mladu nadu pustiti samo ako uspije dogovoriti prelazak napadača sarajevskog Olimpica u svoje redove.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički policajci u Mercedesu pronašli 1,1 kilogram droge

U tom slučaju, Olimpic će vratiti jednog svog igrača s posudbe u Vrbanjuši, no to će biti moguće samo ako UNIS pusti svog talentovanog krilnog igrača u Vrbanjušu.

Kako saznaje Life.ba iz izvora bliskih klubu iz Vogošće, velike su šanse da se ovaj ključni transfer u opisanom lancu realizira, te da Edin Džeko već narednog vikenda zaigra za najtrofejniji evropski klub.

PROČITAJTE JOŠ:  Još se traga za tijelom malene Danke Ilić

Džeko je, kako navode španski mediji, velika želja Zinedina Zidana, a ako kapiten reprezentacije BiH dođe, tim iz Madrida će se morati riješiti Luke Jovića ili Karima Benzeme. To bi opet moglo pokrenuti lanac transfera u koji su, prema navodima sportskih novinara, između ostalih klubova uključeni i Željo, Zrinjski, Jedinstvo iz Bihaća i Slaven iz Živinica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....