Sarkazam

Ekskluzivno: Želju kupuju Švicarci, a FK Sarajevo preuzimaju Nijemci

0
Ekskluzivno: Želju kupuju Švicarci, a FK Sarajevo preuzimaju Nijemci, Life.ba
Derbi utakmica FK Željezničar - FK Sarajevo, arhiv

FK Željezničar je nakon 119 godina funkcionisanja kao radnički klub napokon privatizovan.

Švicarski investitori danas su završili pregovore sa predstavnicima kluba i već na kraju sezone preuzimaju upravljanje sportskim segmentom kluba.

Bogati Švicarci najavljuju da će uložiti velika sredstva u završetak Akademije FK Željezničar i napraviti najbolje moguće uslove za mlade talentovane igrače iz cijele BiH i regiona.

“Ovo je historijski momenat za naš klub i sigurno mali korak za Želju, a veliki za bh. fudbal”. izjavio je sedamdesetrogodišnji predsjednik kluba sa Grbavice.

Odmah nakon dogovora u “Dolini ćupova”, mogle su se čuti špekulacije kako će ljuti rival sa Koševa nakon 21 godinu promjeniti vlasnika.

Naime, najveći konkurent Švicarcima, Njemačka firma sa stogodišnjom tradicijom ulaganja u fudbal, reagovala je promptno i odlučili su da uđu u pregovore oko preuzimanja FK Sarajeva.

Iz povjerljivih izvora saznajemo kako Nijemci ne žele da Švicarci dobiju primat pronalaska talentovanih mladih fudbalera iz BiH, pa su se odlučili da i oni budu prisutni na našem nogometnom tržištu.

LIFE:  Nova naredba Kriznog štaba: Zabrana snimanja videa na zabavama

Nakon što su Belgijanci, Danci, Šveđani i Španci proteklih godina preuzeli sve klubove iz Premijer lige BiH, i posljednji bh. klub, Željezničar je privatiziran.

Pozitivna vijest je da su nakon poslovnog poduhvata Švicaraca i Nijemci odlučili okušati se na našim travnjacima.

Biće zanimljivo pratiti narednu sezonu i vidjeti da li će naši klubovi uspjeti izboriti da tri kluba iz Premijer lige imaju pravo na direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Tako bi 2040. godina ostala zlatnim slovima upisana u historiji našeg klupskog nogometa.

Ni oni najoptimističniji prije 20 godina nisu mogli predvidjeti ovakav rast našeg klupskog nogometa. Očigledno je da su čuda moguća, samo treba vjerovati i puno raditi.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *