Frizer laserom mušteriji odrezao uho

- Advertisement -

Jučer se u laserskom frizerskom salonu „Promjena“ na Dolac Malti desila nesvakidašnja situacija u kojoj je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede. Frizer O. M. (27) greškom je odrezao uho mušteriji S. B. (64) iz Novog Sarajeva. Podsjećamo, ovo je već treći slučaj u protekla dva mjeseca da frizer, zbog nesmotrenosti ili nedovoljne obučenosti za rad na laseru, tokom šišanja ozlijedi mušteriju.

Prije nešto više od dvije godine, tačnije 2038. godine, frizerski salon „Promjena“ je građanima BiH prvi ponudio uslugu laserskog šišanja. Mušterije se, zbog preciznosti i brzine koju upotreba lasera nudi, sve češće odlučuju za ovaj način friziranja.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Nakon što mušterija odabere frizuru, frizer u specijalnom programu na kompjuteru postavi parametre u skladu sa željenom frizurom i oblikom glave. Lasersko šišanje je potpuno bezbolno, a frizer jednim klikom miša odstranjuje sav višak kose s glave mušterije.

Prema našim saznanjima, nesreća se desila tako što je frizerov sin K. M. (5), prije nego što je njegov otac u kompjuteru podesio sve potrebne parametre za šišanje, neplanirano kliknuo mišem.

U trenutku kada je petogodišnji dječak greškom pokrenuo proces automatskog šišanja, glava mušterije još uvijek nije bila fiksirana u ležište naslona s kopčama koji je fleksibilnim metalnim šipkama pričvršćen za specijalnu frizersku stolicu, namjenski konstruisanu za lasersko šišanje.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Očevici tvrde da su primijetili kako je uho mušterije zajedno s odrezanom kosom palo na pod laserskog frizerskog salona „Promjena“. Budući da je mušterija S. B. (64) skoro potpuno gluh na oba uha, on nije mogao čuti zvuk koji je njegovo odrezano uho proizvelo udarivši u pločice. Shvatio je šta se dešava tek kada se pogledao u ogledalo. Srećom, frizer O. M. (27) je u trenutku nesreće pokazao veliku prisebnost. On je smjesta podigao odsječeno uho s poda, stavio ga mušteriji u džep košulje i telefonom pozvao kola hitne pomoći.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...