Sarkazam

Frizer laserom mušteriji odrezao uho

0

Jučer se u laserskom frizerskom salonu „Promjena“ na Dolac Malti desila nesvakidašnja situacija u kojoj je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede. Frizer O. M. (27) greškom je odrezao uho mušteriji S. B. (64) iz Novog Sarajeva. Podsjećamo, ovo je već treći slučaj u protekla dva mjeseca da frizer, zbog nesmotrenosti ili nedovoljne obučenosti za rad na laseru, tokom šišanja ozlijedi mušteriju.

Prije nešto više od dvije godine, tačnije 2038. godine, frizerski salon „Promjena“ je građanima BiH prvi ponudio uslugu laserskog šišanja. Mušterije se, zbog preciznosti i brzine koju upotreba lasera nudi, sve češće odlučuju za ovaj način friziranja.

Nakon što mušterija odabere frizuru, frizer u specijalnom programu na kompjuteru postavi parametre u skladu sa željenom frizurom i oblikom glave. Lasersko šišanje je potpuno bezbolno, a frizer jednim klikom miša odstranjuje sav višak kose s glave mušterije.

Prema našim saznanjima, nesreća se desila tako što je frizerov sin K. M. (5), prije nego što je njegov otac u kompjuteru podesio sve potrebne parametre za šišanje, neplanirano kliknuo mišem.

LIFE:  ''Bokserska akademija Mirsad Čebo'': Cilj je da se boks popularizuje u Sarajevu

U trenutku kada je petogodišnji dječak greškom pokrenuo proces automatskog šišanja, glava mušterije još uvijek nije bila fiksirana u ležište naslona s kopčama koji je fleksibilnim metalnim šipkama pričvršćen za specijalnu frizersku stolicu, namjenski konstruisanu za lasersko šišanje.

Očevici tvrde da su primijetili kako je uho mušterije zajedno s odrezanom kosom palo na pod laserskog frizerskog salona „Promjena“. Budući da je mušterija S. B. (64) skoro potpuno gluh na oba uha, on nije mogao čuti zvuk koji je njegovo odrezano uho proizvelo udarivši u pločice. Shvatio je šta se dešava tek kada se pogledao u ogledalo. Srećom, frizer O. M. (27) je u trenutku nesreće pokazao veliku prisebnost. On je smjesta podigao odsječeno uho s poda, stavio ga mušteriji u džep košulje i telefonom pozvao kola hitne pomoći.

Facebook komentari

EU uvodi novi zakon o zabrani plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu

Prethodni članak

Knjiga Edina Krehića inspirisana historijskim događajem ‘Purim de Saraj’

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam