Građani BiH, Srbije i Hrvatske spremaju se za svečani doček vakcina, gradovi okićeni, evo ko nastupa

- Advertisement -

U BiH se stanje pomalo komplicira, pa je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izrazilo zabrinutost da bi neizvršavanje finansijskih obaveza moglo uticati na smanjenje količina naručenih doza vakcina za BiH ali i na zastoj u njihovoj isporuci.

Ipak, gradovi su u međuvremenu okićeni, a ushićeni građani s nestrpljenjem očekuju početak vakcinacije. U nekoliko gradova bit će organizovan čak i javni doček. Istražili smo kako će to izgledati…

Joksimoviću prilika da se “izvadi”

U proteklih nekoliko godina Sarajevo je bilo domaćin nekima od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda. Na ovogodišnjem svečanom dočeku vakcina još uvijek se ne zna kome će pripasti čast. Prema neprovjerenim informacijama, moguće da to bude ponovo Željko Joksimović kako bi mu se pružila prilika da se “izvadi” s obzirom na to da je prošlogodišnjom svirkom građane glavnog grada BiH uveo u najgoru godinu od počeka mjerenja vremena.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u Zenici izgorjele majka i kćerka
Sa sarajevskog dočeka prošle godine

Javni doček vakcina će biti upriličen na Trgu Bosne i Hercegovine, a noć uoči bit će upriličen i koncert klasične muzike ispred Vječne vatre, kao i koncert legendarnog sarajevskog benda Zabranjen Alkohol, simbolično, jer prema najavama stručnjaka, nakon vakcinisanja neće se smjeti konzumirati alkohol najmanje dva mjeseca.

Ukoliko ipak niste ljubitelj navedenih imena, zanimljive svirke i partiji bit će upriličeni u brojnim sarajevskim domovima zdravlja, ambulantama porodične medicine, kao i korona drive in punktovima.

I u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima neće nedostajati opštenarodnog veselja.

ŠTA REGIJA NUDI ZA JAVNI DOČEK VAKCINA?

Ukoliko se odlučite da korona virus ispratite u Beogradu, gradu koji je na mapi evropskih destinacija odavno sinonim za dobru vakcinaciju, onda neka to svakako bude na Trgu Republike, jer će program biti ispunjen nastupima 12 različitih proizvođača.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta
Beograd

U Hrvatskoj će u većini velikih gradova biti upriličeni spektakularni koncerti. Posjetitelji koji odluče vakcine dočekati u Zagrebu, mogu to uraditi na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ipak, očekuje se da će najluđi doček vakcine biti u Splitu gdje se očekuje da će se na splitskoj Rivi zasigurno okupiti veliki broj zainteresiranih posjetitelja svih uzrasta.

Split

Crna Gora je već uveliko poznata kao epicentar nekih od najluđih zabava u regionu, pa je malo vjerovatno da će i sada biti drugačije. U Budvi je čak najavljen petodnevni program koji počinje 28. decembra.

Zapamtite – najbitnije je da nakon vakcinisanja ponesete pozitivne misli, dobro raspoloženje i uživate uz vaše najbliže. Sretna vakcina protiv korona virusa svima koji slave! 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...