Sarkazam

Italijani u panici pred utakmicu sa Zmajevima

0
BiH protiv Italije na stadionu Juventusa u Torinu

Roberto Mancini, selektor italijanske fudbalske reprezentacije, izrazio je zabrinutost pred meč s izabranicima Roberta Prosinečkog koji će se odigrati 11. maja u Torinu.

Mancini je za italijanske medije izjavio: „Gledao sam snimak utakmice između reprezentacija Finske i Bosne i Hercegovine. Neće nam biti lako! Bio bih zadovoljan kada bismo iz ovog susreta izvukli neriješen rezultat, ili barem poraz s malom gol razlikom.

Ekipa Roberta Prosinečkog djeluje veoma uigrano i kompaktno. Iznenađen sam borbenošću koju su pokazali bosanskohercegovački reprezentativci, kao i željom da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

LIFE:  Posada bh. svemirskog broda „Reljevo II“ potvrdila: Na Marsu nije pronađena korupcija

U Finskoj su ostavili srce na terenu – zahvaljujući njihovom zapanjujućem fudbalskom umijeću i dominaciji u svim segmentima igre, Finci za 93 minute nisu uspjeli postići više od dva gola.

Iako se utakmice igraju u vrijeme ljetnih odmora, pokazali su izrazitu fizičku spremnost.

Po fizičkoj spremnosti, srčanosti i uigranosti selekcija Bosne i Hercegovine mogla bi se usporediti jedino sa selekcijom Srbije.

Fascinira me činjenica da fudbaleri s Balkana tokom cijele godine uspijevaju održati jednak nivo koncentracije i fizičke spremnosti. Sve u svemu, čeka nas jedna vrlo neizvjesna i teška utakmica.“

Facebook komentari

[life analiza] Odjeci nakon Finske: Bez igre, bez glave, bez bodova

Previous article

[video-foto] Završena najmasovnija ženska utrka u BiH: 1. 573 trkačice na 3. dm ženskoj utrci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam