Sarkazam

Japanci izumjeli ženu koja ne zvoca

0
Ilustracija, arhivska fotografija

Nakon testiranja koja su trajala više od 70 godina, na Institutu za genetska istraživanja u Tokiju, grupa japanskih naučnika uspjela je izumjeti ženu koja ne zvoca.

Direktor instituta Akihiro Natsuki tvrdi kako su na ovom iscrpljujućem projektu radile tri generacije najboljih japanskih genetičara. U deset odvojenih laboratorija rađena su ispitivanja na uzorcima genâ žena svih rasa, uzeti sa svih kontinenata i iz 124 različite zemlje svijeta.

Prvi pokusi rađeni su na ženkama kunića i bijelog miša. Ali pravu revoluciju u istraživanju pokrenuo je genetičar Fuyuki Sakura koji se prvi dosjetio da gene žene ukrsti sa ženskim genima ribe.

LIFE:  Napokon se svi raduju: Prvi mart će se ove godine slaviti u cijeloj BiH!

Kako tvrdi ovaj naučnik, ideju je dobio jednog jutra sasvim slučajno, dok je posmatrao zlatne ribe u akvarijumu: „Odjednom sam se dosjetio da su ribe nijeme i da bi njihovi geni mogli utjecati na neutralizaciju zvocanja kod ljudi.“, izjavio je Sakura za portal „Life.ba“.

Na nesreću svekolikog muškog roda, dodatnim istraživanja otkrivena je i jedna manjkavost ovog epohalnog naučnog otkrića: ustanovljeno je, naime, da se žene koje ne zvocaju nikada ne udaju.

Facebook komentari


Nogometaši Sarajeva bez podrške navijača u finalu Kupa BiH

Previous article

Danas odluka o pobjedniku nogometnog Kupa BiH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam