Sarkazam

Labrador Kiki pronašao pečat Skupštine Kantona Sarajevo

0
Labrador Kiki pronašao pečat Skupštine Kantona Sarajevo, Life.ba
Labrador Kiki (u sredini)

U subotu ujutro u našu redakciju javio se anonimni Sarajlija koji tvrdi da je pronašao pečat Skupštine Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da je ovih dana sporni pečat predmet neviđenih političkih prepucavanja između „trojke“ i „četvorke“, tj. između pozicije i opozicije u Kantonalnoj skupštini.

Izgleda da je pronalazač skupštinskog pečata iznimno skroman i samozatajan čovjek. On tvrdi da je pečat pronašao njegov labrador Kiki i zato insistira na tome da građani Sarajeva sve eventualne počasti u vezi s ovim iznenadnim i vrlo važnim pronalaskom iskažu psu, a ne njemu.

Vlasnik labradora priznao je da posljednjih desetak godina, u vrijeme najgušćih sarajevskih magli, koristi slabu vidljivost kako bi u parku ispred zgrade Kantona Sarajevo tražio tartufe.

LIFE:  Foto: U Sarajevu svjetska premijera jahte Derubis 44 Fly

„U ovom sam parku do danas pronašao oko desetak kilograma bijelih tartufa. Kiki je prošao specijalnu dresuru za pronalaženje najskupocjenijih gljiva. Prvi tartuf pronašao je sasvim slučajno, kada sam ga izveo u park da obavi nuždu.

Skupštinski pečat, umotan u zaštitnu najlonsku foliju, nanjušio je na dubini od 30 cm. Pronađeni predmet sam ponovo zakopao, na mnogo sigurnije mjesto. Vratiću ga onome ko mi donese validno sudsko rješenje kojim će moći dokazati da je pečat njegovo vlasništvo“, izjavio je za Life.ba pošteni pronalazač.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *