Labrador Kiki pronašao pečat Skupštine Kantona Sarajevo

- Advertisement -

U subotu ujutro u našu redakciju javio se anonimni Sarajlija koji tvrdi da je pronašao pečat Skupštine Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da je ovih dana sporni pečat predmet neviđenih političkih prepucavanja između „trojke“ i „četvorke“, tj. između pozicije i opozicije u Kantonalnoj skupštini.

Izgleda da je pronalazač skupštinskog pečata iznimno skroman i samozatajan čovjek. On tvrdi da je pečat pronašao njegov labrador Kiki i zato insistira na tome da građani Sarajeva sve eventualne počasti u vezi s ovim iznenadnim i vrlo važnim pronalaskom iskažu psu, a ne njemu.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerikanac osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva doktora iz Sarajeva

Vlasnik labradora priznao je da posljednjih desetak godina, u vrijeme najgušćih sarajevskih magli, koristi slabu vidljivost kako bi u parku ispred zgrade Kantona Sarajevo tražio tartufe.

„U ovom sam parku do danas pronašao oko desetak kilograma bijelih tartufa. Kiki je prošao specijalnu dresuru za pronalaženje najskupocjenijih gljiva. Prvi tartuf pronašao je sasvim slučajno, kada sam ga izveo u park da obavi nuždu.

PROČITAJTE JOŠ:  U centru Sarajeva izložene cipele u znak sjećanja na ubijene građane tokom opsade

Skupštinski pečat, umotan u zaštitnu najlonsku foliju, nanjušio je na dubini od 30 cm. Pronađeni predmet sam ponovo zakopao, na mnogo sigurnije mjesto. Vratiću ga onome ko mi donese validno sudsko rješenje kojim će moći dokazati da je pečat njegovo vlasništvo“, izjavio je za Life.ba pošteni pronalazač.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...