Sarkazam

Liverpoolova titula, na koju se čekalo 30 godina, ohrabrila i graditelje autoputa u BiH

0
Liverpoolova titula, na koju se čekalo 30 godina, ohrabrila i graditelje autoputa u BiH, Life.ba

Nogometaši Liverpoola postali su prvaci Engleske nakon 30 godina čekanja. Vijest je to koju su proslavili navijači ovog kluba širom svijeta, ali i graditelji autoputa u BiH.

„Još jednom se pokazalo da ko čeka taj i dočeka, te da je strpljen spašen. Navijači Liverpoola su 30 godina čekali naslov prvaka, nikad nisu gubili vjeru da će im se želja ostvariti. Mi smo ušli tek u dvadesetu godinu izgradnje i ohrabreni smo da ćemo autoput završiti čak i prije isteka treće decenije“, kazao nam je Adnan Lopata, vođa radova na autoputu A1.

Ova izjava je poprilično optimistična, smatraju građevinski stručnjaci, s obzirom da je planirana dužina autoputa 338 kilometara, a do sada je izgrađeno manje od jedne trećine ili ukupno 108 kilometara.

LIFE:  Kampanja Turističke zajednice: Ko potroši 2.000 eura u BiH, gratis ćevapi s lukom i kajmakom

 „Tačno je da nam je ostalo još mnogo posla, ali ni Liverpool nije bio blizu titule sve do posljednjih par godina. Kad su vidjeli da nije nemoguće biti prvi, svake iduće godine bili su sve uporniji. Slično predviđam i nama, siguran sam da će se građani moći provozati čitavom dionicom koridora Vc kroz BiH do 2031. godine“, rezolutan je Lopata.

Autoput A1 je autoput u izgradnji u Bosni i Hercegovini, koji je dio panevropskog koridora Vc i evropskog međunarodnog puta E73. Izgradnja je definirana 1997. kao dio koridora koji bi trebao povezati Mađarsku i istočnu Hrvatsku sa Jadranskim morem. Izgradnja je počela 2001. godine.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *