Sarkazam

Masovnoj tuči kineskih turista prethodila prepirka o autentičnosti Valtera

0
Ilustracija - Lokomotiva iz filma “Valter brani Sarajevo” sačuvana u Banovićima

Jučer, u ranim jutarnjim satima, ispred Sahat-kule u Sarajevu, nakon žučne rasprave i naoko bezazlenog koškanja između dvije grupe kineskih državljana, uslijedila je nezapamćena tuča.

Očevici tvrde da je u masovnom fizičkom obračunu učestvovalo više od 30 ljudi različite životne dobi. Pet osoba je teže povrijeđeno, dok je petnaestak osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede – među njima je i nekoliko žena.

Prema policijskom izvještaju s lica mjesta, u tuči su korišteni najrazličitiji predmeti: bokseri, nunčake, šurikeni, teleskopske i bejzbol palice, te stolice iz obližnjih ugostiteljskih objekata.

Prepirka između dvije mlade Kineskinje oko autentičnosti Valtera započela je, navodno, još u prostorijama novootvorenog muzeja „Valter brani Sarajevo“.  Jedna od djevojaka pokazivala je drugoj fotografiju biste Vladimira Valtera Perića uvjeravajući je da je na fotografiji autentični Valter.

LIFE:  Loši uslovi u Mostaru: PK Velež domaćin plivačkog turnira u Sarajevu

Kasnije se u prepirku uključilo još desetak kineskih turista. Zbog pretjerane galame, koja je ometala druge posjetitelje Muzeja, zaštitar je zamolio kineske turiste da raspravu o autentičnosti Valtera nastave vani. Na putu prema Sahat-kuli u raspravu o Valteru uključilo se još dvadesetak kineskih državljana.

Ambasador Narodne Republike Kine zatražio je od gradonačelnika grada Sarajeva Abdulaha Skake da se do sutra ujutro, zvanično i u pisanoj formi, izjasni koji od dva Valtera je pravi: Vladimir Perić Valter ili Velimir Bata Živojinović.

Nadamo se da ovaj sasvim nepotrebni incident koji je rezultirao privođenjem 13 kineskih državljana neće poljuljati tradicionalno dobre odnose između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Facebook komentari


Prije 39 godina na Koševu je bilo 45 hiljada gledatelja: Gostovao je njemački HSV

Previous article

INFOGRAFIKA – U svijetu 2050. svaka šesta osoba će imati 65 i više godina

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam