Sarkazam

Najavljuju osnivanje udruženja: Građani BiH očekuju vojnu penziju jer su ostali kod kuće

0
Arhiv

Biti tri dana kod kuće tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa pada mi teže nego tri godine u rovu, kaže N.S. (55) iz Cazina.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine, s kojima smo razgovarali u telefonskoj anketi, dijele njegov stav.

Proveli smo telefonsku anketu s ciljem da provjerimo koliko građana je ostalo kod kuće i kako provode dane tokom vanrednog stanja u BiH.

Zvali smo nasumično kućne brojeve, a na veliki broj njih niko nam se nije javio. Oni koji su se javili, pak, kažu da im kućna karantena pada mnogo teže nego što su to zamišljali.

„Ja inače radim u jednom kasinu, jedva sam čekao nedjelju da odmorim i budem sa familijom, ali sada, otkako smo morali zatvoriti i mogu biti kod kuće povazdan, tek vidim koliko sam griješio“, kaže Cazinjanin N.S. On dodaje da mu posebno teško pada kada vidi da se mnogi njegovi sugrađani ne pridržavaju preporuka poput njega.

LIFE:  OHR otvara prvi Institut za negodovanje i izražavanje zabrinutosti na Balkanu

„Gledam narod, idu jedni kod drugih na kafu, na sijelo, druže se, zabavljaju, a ja ispadam budala“, priča naš sagovornik. „Još došli iz Austrije, Slovenije, Italije, landaraju gradom kao da je sve normalno.“

„Zato očekujem od države vojnu penziju kad sve ovo prođe. Lakše mi je bilo tri godine rata provesti u rovu nego sada tri dana kod kuće. Ali, šta ćeš, opet se žrtvujem za ovu državu“, ističe on ljutito.

Kako nam je ovaj gospodin rekao, on razmišlja da osnuje udruženje građana koji su proveli vanredno stanje u kućama i poštovali druge naredbe kriznih štabova, a možda čak i političku stranku koja će se „boriti da ovi ljudi budu pravedno nagrađeni za svoj doprinos zajednici.“

Facebook komentari


Dr. Zehra Dizdarević: Moramo se pridržavati oštrih mjera kako bi spriječili širenje koronavirusa u BiH

Previous article

Hrvatska: Broj zaraženih i dalje u progresivnom porastu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sarkazam