Najavljuju osnivanje udruženja: Građani BiH očekuju vojnu penziju jer su ostali kod kuće

- Advertisement -

Biti tri dana kod kuće tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa pada mi teže nego tri godine u rovu, kaže N.S. (55) iz Cazina.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine, s kojima smo razgovarali u telefonskoj anketi, dijele njegov stav.

Proveli smo telefonsku anketu s ciljem da provjerimo koliko građana je ostalo kod kuće i kako provode dane tokom vanrednog stanja u BiH.

Zvali smo nasumično kućne brojeve, a na veliki broj njih niko nam se nije javio. Oni koji su se javili, pak, kažu da im kućna karantena pada mnogo teže nego što su to zamišljali.

PROČITAJTE JOŠ:  Važna vijest za vozače: Tokom noći se zatvara dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

„Ja inače radim u jednom kasinu, jedva sam čekao nedjelju da odmorim i budem sa familijom, ali sada, otkako smo morali zatvoriti i mogu biti kod kuće povazdan, tek vidim koliko sam griješio“, kaže Cazinjanin N.S. On dodaje da mu posebno teško pada kada vidi da se mnogi njegovi sugrađani ne pridržavaju preporuka poput njega.

„Gledam narod, idu jedni kod drugih na kafu, na sijelo, druže se, zabavljaju, a ja ispadam budala“, priča naš sagovornik. „Još došli iz Austrije, Slovenije, Italije, landaraju gradom kao da je sve normalno.“

„Zato očekujem od države vojnu penziju kad sve ovo prođe. Lakše mi je bilo tri godine rata provesti u rovu nego sada tri dana kod kuće. Ali, šta ćeš, opet se žrtvujem za ovu državu“, ističe on ljutito.

Kako nam je ovaj gospodin rekao, on razmišlja da osnuje udruženje građana koji su proveli vanredno stanje u kućama i poštovali druge naredbe kriznih štabova, a možda čak i političku stranku koja će se „boriti da ovi ljudi budu pravedno nagrađeni za svoj doprinos zajednici.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...