Sarkazam

Nakon ulaska u švedski model: Na čelo FUCZ imenovan Fredrik Solaksson, prvi potez nabavka 100 Volvo vozila

0
Nakon ulaska u švedski model: Na čelo FUCZ imenovan Fredrik Solaksson, prvi potez nabavka 100 Volvo vozila, Life.ba
Malmo, Švedska - Ilustracija, arhiv

Federacija BiH trenutno provodi tzv. švedski model kada je riječ o pandemiji koronavirusa, saopšteno je danas medijima iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

U skladu s tim promjenama, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) imenovala je novog direktora, koji ima iskustva sa švedskim modelom borbe protiv pandemije COVID-19.

Kako saznaje Life.ba, riječ je o Fredriku Solakssonu, stručnjaku iz Štokholma koji ima bh. korijene. Solakssonova majka je porijeklom iz Rogatice, pa ne čudi da ovaj ekspert za krizne situacije, kako kaže, svaki dan obavezno počinje domaćom bosanskom kafom. Solaksson je u Švedskoj poznat kao stručnjak za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava, a otkriva nam da privatno obožava auta i čokoladu.

LIFE:  Saznajemo: U Neumu imaju još tri slobodna mjesta na trotoaru ispred Konzuma

Prvi potez novog direktora biće nabavka 100 vozila marke Volvo za potrebe FUCZ-a. Ogromna promjena je i to da će se cijene javnih nabavki ove institucije od sada izražavati u švedskim krunama.

Kako nam je potvrdio Solaksson, FUCZ je već u pregovorima sa jednom poznatom švedskom fabrikom namještaja oko nabavke novih paketa testova za COVID-19.

„Kada je u pitanju nabavka respiratora, tu ide nešto sporije s obzirom na to da su svi potencijalni dobavljači sada zauzeti pripremom za sadnju jagodičastog voća i drugih kultura“, rekao nam je Solaksson u prvoj izjavi za jedan bh. medij.

 

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *