Neobičan slučaj: Sudarila se dva teleportirana lica u Sarajevu

- Advertisement -

Sinoć, 15 minuta iza ponoći, iznad sarajevskog naselja Kobilja Glava, dogodila se stravična prometna nesreća sa dvostrukim smrtnim ishodom.

Prema posljednjim policijskim izvještajima sudarila su se dva teleportirana lica: penzioner Ragib Hodžić (84) iz Gračanice i Arben Kirbi (22), student geodezije iz Sudana.

Kako tvrde očevici, u trenutku sudara oba tijela su se materijalizovala i odmah potom velikom brzinom strmoglavila prema tlu. Stanovnici Kobilje Glave su prvo uočili jak bljesak, nešto slično kao kad munja obasja nebo.

Ibrahim Gušo, mještanin na čiji kokošinjac je pao sudanski student, tvrdi kako su vatrene iskre letjele na sve strane. Prije toga je navodno čuo tup, ali veoma glasan udar. Ragib Hodžić, drugi učesnik u ovoj tragičnoj nesreći, izdahnuo je na putu do bolnice.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

Prema riječima očevidaca na oko 150 metara udaljenosti od tijela unesrećenog pronađeni su kišobran, tespih i kapa, tzv. „francuzica“. Uposlenici hitne pomoći tvrde kako su Ragiba zatekli onesviještenog i u veoma teškom stanju na krovu obližnje sušnice za meso, udaljene oko 300 metara od mjesta gdje je pao sudanski student.

Ismail Jusić, profesor na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, tvrdi da nikada ranije nije zabilježeno da su se sudarila dva teleportirana lica. Prema njegovim riječima ovo je prvi takav slučaj u historiji svijeta.

„Sa sinoćnjom nesrećom, možemo to slobodno reći, počela je nova era u oblasti saobraćaja i komunikacija“, izjavio je za naš portal profesor Jusić.

Prije nešto više od sedam mjeseci, na trodnevnom kongresu pod nazivom „Zračni saobraćaj pred izazovima novog doba“ održanom u decembru 2039. godine u Parizu, vodeći svjetski stručnjaci su tvrdili da je teleportiranje najbezbjedniji vid saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Općeprihvaćeno mišljenje da se energije dvaju ili više teleportiranih tijela ne mogu sudariti opovrgnuto je noćas na nebu iznad Kobilje Glave.

Kako tvrdi profesor Ismail Jusić, u naredna dva-tri dana u Sarajevo će stići brojni timovi naučnika i inžinjera saobraćaja iz cijeloga svijeta kako bi pokušali rasvijetliti ovaj tragičan i nadasve neobičan slučaj.

Iako policija Kantona Sarajevo obezbjeđuje uži pojas lokaliteta na kojem se dogodila nesreća, Kobilju Glavu od ranih jutarnjih sati opsjedaju na stotine domaćih i inostranih novinara i fotoreportera.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...