Sarkazam

Neobičan slučaj: Sudarila se dva teleportirana lica u Sarajevu

0

Sinoć, 15 minuta iza ponoći, iznad sarajevskog naselja Kobilja Glava, dogodila se stravična prometna nesreća sa dvostrukim smrtnim ishodom.

Prema posljednjim policijskim izvještajima sudarila su se dva teleportirana lica: penzioner Ragib Hodžić (84) iz Gračanice i Arben Kirbi (22), student geodezije iz Sudana.

Kako tvrde očevici, u trenutku sudara oba tijela su se materijalizovala i odmah potom velikom brzinom strmoglavila prema tlu. Stanovnici Kobilje Glave su prvo uočili jak bljesak, nešto slično kao kad munja obasja nebo.

Ibrahim Gušo, mještanin na čiji kokošinjac je pao sudanski student, tvrdi kako su vatrene iskre letjele na sve strane. Prije toga je navodno čuo tup, ali veoma glasan udar. Ragib Hodžić, drugi učesnik u ovoj tragičnoj nesreći, izdahnuo je na putu do bolnice.

Prema riječima očevidaca na oko 150 metara udaljenosti od tijela unesrećenog pronađeni su kišobran, tespih i kapa, tzv. „francuzica“. Uposlenici hitne pomoći tvrde kako su Ragiba zatekli onesviještenog i u veoma teškom stanju na krovu obližnje sušnice za meso, udaljene oko 300 metara od mjesta gdje je pao sudanski student.

LIFE:  Voda sa Baščaršije će se flaširati i slati u sve krajeve svijeta kako bi se povećao broj turista u Sarajevu!

Ismail Jusić, profesor na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, tvrdi da nikada ranije nije zabilježeno da su se sudarila dva teleportirana lica. Prema njegovim riječima ovo je prvi takav slučaj u historiji svijeta.

„Sa sinoćnjom nesrećom, možemo to slobodno reći, počela je nova era u oblasti saobraćaja i komunikacija“, izjavio je za naš portal profesor Jusić.

Prije nešto više od sedam mjeseci, na trodnevnom kongresu pod nazivom „Zračni saobraćaj pred izazovima novog doba“ održanom u decembru 2039. godine u Parizu, vodeći svjetski stručnjaci su tvrdili da je teleportiranje najbezbjedniji vid saobraćaja.

Općeprihvaćeno mišljenje da se energije dvaju ili više teleportiranih tijela ne mogu sudariti opovrgnuto je noćas na nebu iznad Kobilje Glave.

Kako tvrdi profesor Ismail Jusić, u naredna dva-tri dana u Sarajevo će stići brojni timovi naučnika i inžinjera saobraćaja iz cijeloga svijeta kako bi pokušali rasvijetliti ovaj tragičan i nadasve neobičan slučaj.

Iako policija Kantona Sarajevo obezbjeđuje uži pojas lokaliteta na kojem se dogodila nesreća, Kobilju Glavu od ranih jutarnjih sati opsjedaju na stotine domaćih i inostranih novinara i fotoreportera.

Facebook komentari


Odbor za obrazovanje Parlamenta FBiH pokreće aktivnosti radi provjere diploma

Prethodni članak

Skijaški kup ‘Srebrna lisica’ počinje u petak

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sarkazam