Pojedini građani tvrde da večeras igra BiH protiv Italije

- Advertisement -

Nekolicina građana na društvenim mrežama tvrdi kako imaju saznanja da večeras igra fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i to protiv Italije. Mada u manjini, oni prilično glasno najavljuju navodnu utakmicu Lige nacija koja se igra u Firenci od 20:45, dok im ostali korisnici Facebooka poručuju da u to ne vjeruju.

„Da naši igraju, pa još protiv Italije, valjda bi se pisalo u medijima o tome. Uostalom, nedavno smo igrali protiv njih u kvalifikacijama“, kaže Ahmed H. iz Tešnja koji je informaciju o navodnoj utakmici BiH-Italija pročitao na jednom sportskom forumu i u objavama nekoliko svojih Facebook prijatelja.

PROČITAJTE JOŠ:  Katastrofa u SAD-u: Teretni brod se zabio u poznati most u Baltimoreu i srušio ga

„Iskreno, mislim da se radi o nekakvoj šali ili marketinškom triku. Niko ovih dana na kafi ne priča ni o kakvoj utakmici, a nisam upratio ni da mediji šta objavljuju“, govori nam Ahmed.

Jedni smatraju da se možda radi o utakmici juniorskih reprezentacija ili okršaju u nekom manje popularnom sportu, drugi da je riječ o lažnoj vijesti, treći misle da je sve plasirano kako bi se skrenula pažnja javnosti sa bitnih stvari, dok je najmanje četvrtih koji vjeruju da će najbolji fudbaleri BiH večeras stvarno odmjeriti snage protiv svojih kolega iz Italije.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U programu javnih emitera također nema najave nogometne utakmice reprezentacija BiH i Italije. Tokom dana ćemo nastojati doći do više informacija o ovom nesvakidašnjem slučaju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...