Sarkazam

Pojedini građani tvrde da večeras igra BiH protiv Italije

0
Pojedini građani tvrde da večeras igra BiH protiv Italije, Life.ba
Reprezentativci BiH

Nekolicina građana na društvenim mrežama tvrdi kako imaju saznanja da večeras igra fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i to protiv Italije. Mada u manjini, oni prilično glasno najavljuju navodnu utakmicu Lige nacija koja se igra u Firenci od 20:45, dok im ostali korisnici Facebooka poručuju da u to ne vjeruju.

„Da naši igraju, pa još protiv Italije, valjda bi se pisalo u medijima o tome. Uostalom, nedavno smo igrali protiv njih u kvalifikacijama“, kaže Ahmed H. iz Tešnja koji je informaciju o navodnoj utakmici BiH-Italija pročitao na jednom sportskom forumu i u objavama nekoliko svojih Facebook prijatelja.

„Iskreno, mislim da se radi o nekakvoj šali ili marketinškom triku. Niko ovih dana na kafi ne priča ni o kakvoj utakmici, a nisam upratio ni da mediji šta objavljuju“, govori nam Ahmed.

LIFE:  Michael Jordan glavni favorit za najkorisnijeg igrača NBA lige

Jedni smatraju da se možda radi o utakmici juniorskih reprezentacija ili okršaju u nekom manje popularnom sportu, drugi da je riječ o lažnoj vijesti, treći misle da je sve plasirano kako bi se skrenula pažnja javnosti sa bitnih stvari, dok je najmanje četvrtih koji vjeruju da će najbolji fudbaleri BiH večeras stvarno odmjeriti snage protiv svojih kolega iz Italije.

U programu javnih emitera također nema najave nogometne utakmice reprezentacija BiH i Italije. Tokom dana ćemo nastojati doći do više informacija o ovom nesvakidašnjem slučaju.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *