Sarkazam

Političari obećali: Za tri godine iz Bosne i Hercegovine iselićemo 200.000 ljudi

0
Političari obećali: Za tri godine iz Bosne i Hercegovine iselićemo 200.000 ljudi, Life.ba
Ilustracija

Iako zvuči posve nevjerovatno, predstavnici deset najvećih političkih partija jučer su uspjeli usaglasiti svoje stavove oko iseljavanja stanovništva iz Bosne i Hercegovine.

Potpisan je i Memorandum o masovnom iseljavanju, nakon čega je javnosti predočen zajednički proglas u kojem su data čvrsta obećanja da će u naredne tri godine iz Bosne i Hercegovine biti iseljeno najmanje još 200.000 ljudi.

Čelnici bosanskohercegovačkih političkih partija u zajedničkom saopštenju za medije, između ostalog, navode:

„Naš plan nije nerealan i nije neostvariv. Ako se svi budemo pridržavali dogovorene strategije, postoje realne šanse da iselimo i više građana nego što smo to danas obećali. Možda će se nekima učiniti da su naša obećanja odveć pretenciozna, ali mi smo čvrsto uvjereni da ćemo sistematičnim i koordiniranim radom, uz podršku svih nivoa vlasti, uspjeti ostvariti ono što smo naumili.

LIFE:  Ne moraju na fakultete: Studenti će moći kupiti diplome kako bi se smanjilo širenje virusa

Svi znamo šta bi za našu zemlju značilo postizanje ovog cilja: smanjili bismo gužve na ulicama, na šalterima i u javnom gradskom saobraćaju; povećali bismo broj slobodnih garažnih i parking mjesta; olakšali bismo rad ugostiteljskim objektima i prepolovili redove na blagajnama u tržnim centrima; znatno bismo umanjili stopu nezaposlenosti i nepotrebne socijalne izdatke.“

Ako se naši političari budu držali datih obećanja i zacrtane dinamike iseljavanja stanovništva, prva grupa od tri hiljade mladih i visoko obrazovanih građana mogla bi biti iseljena do kraja narednog mjeseca.

Da li je ovo samo još jedno od praznih obećanja ili nešto više od toga, ostaje nam da vidimo.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like