Zbog prevelike euforije i slavlja poništena utakmica: FK Sarajevo ostaje bez titule

- Advertisement -

Prema našim, još uvijek nezvaničnim, saznanjima, pola sata nakon završetka utakmice između FK „Sarajevo“ i FK „Zvijezda 09“, održana je vanredna sjednica Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Jedina tema sjednice, kako izvještavaju naši novinari s terena, bio je fudbalski susret između ova dva tima, odigran 18. maja u 17:00 sati na stadionu Koševo.

Nakon višesatnog vijećanja i prebrojavanja glasova, na sjednici je odlučeno da se rezultat posljednje utakmice između FK „Sarajevo“ i FK „Zvijezda 09“ poništi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pucnjava na Baščaršiji: Ranjena djevojka

Razlog za poništavanje utakmice je, navodno, usvajanje žalbe grupe navijača FK „Željezničar“ upućene rukovodstvu Nogometnog saveza.

Navijači „Željezničara“ u svojoj žalbi izražavaju zabrinutost zbog euforije koja bi navijače FK „Sarajeva“ mogla zahvatiti nakon osvajanja dvostruke krune. „Ako, nakon osvajanja Kupa BiH, FK „Sarajevo“ osvoji i titulu prvaka Premijer lige, Pitari će se toliko kofrčiti da će svaki suživot s njima postati nemoguć.“, navode podnosioci žalbe.

Nogometni savez je odlučio da se u narednom periodu između FK „Sarajevo“ i FK „Zvijezda 09“ odigra neograničen broj utakmica, sve dok FK „Zvijezda 09“ ne pobijedi tim sa Koševa. Čelnici saveza su odlučili da FK „Zvijezda 09“ golove postignute protiv FK „Sarajevo“ može prenositi iz utakmice u utakmicu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...