Sarkazam

Posada bh. svemirskog broda „Reljevo II“ potvrdila: Na Marsu nije pronađena korupcija

0
Posada bh. svemirskog broda „Reljevo II“ potvrdila: Na Marsu nije pronađena korupcija, Life.ba
Istraživanja na Marsu

Posada bosanskohercegovačkog svemirskog broda „Reljevo II“ zvanično je potvrdila da na površini Marsa nisu pronađeni tragovi korupcije, kao ni preduslovi za njen eventualni razvoj u bliskoj budućnosti.

Pošto je ranijim istraživanjima dokazano da Bosanci i Hercegovci ne mogu opstati u životnoj sredini s nultim stepenom korupcije duže od 48 sati, posve je jasno da bi život na Marsu za naše državljane bio nemoguć.

Po okončanju posljednje svemirske misije ispostavilo se da niti jedan od 27 analiziranih uzoraka koje su naši kosmonauti dopremili s površine Marsa nije pozitivan na prisustvo korupcije.

Ovo, naravno, ne smije biti razlog da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u potpunosti odustane od svemiskih istraživanja započetih prije nešto više od 11 godina.

Svima nam je jasno da su granice Bosne i Hercegovine već odavno postale pretijesne za normalan razvoj korupcije.

LIFE:  Kina: Svemirska letjelica sa prikupljenim uzorcima poletjela sa Mjeseca

Zato, ako hitno ne pronađemo neko rješenje, prema mišljenju domaćih i svjetskih stručnjaka, korupcija bi uskoro mogla početi da kržlja, pa čak i da se, u narednih 15 do 20 godina, umanji za više od 30%.

Do kraja tekuće 2040. godine naši kosmonauti planiraju uzeti uzorke s još devet nebeskih tijela za koje je specijalni tim stručnjaka iz nedavno renovirane astronomske opservatorije na Trebeviću utvrdio da bi na njima mogli postojati elementarni uslovi za razvoj korupcije.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like