Sarkazam

Prilika za mlade: PlayStation 5 izlazi nakon izbora u BiH, koštat će manje od 10 glasova

0
Prilika za mlade: PlayStation 5 izlazi nakon izbora u BiH, koštat će manje od 10 glasova, Life.ba

PlayStation 5 izlazi sredinom novembra i prodavaće se po cijeni od 660 KM za PS5 Digital Edition i 830 KM za PS5 sa Ultra HD Blu-Ray Disc driveom. Odlična je to vijest za mlade u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da će se lokalni izbori održati 15. novembra, a prosječna cijena glasa je oko 100 KM.

Dugo očekivana konzola će 12. novembra prvo biti dostupna u sedam zemalja: SAD, Japan, Kanada, Meksiko, Australija, Novi Zeland i Južna Koreja. Sedam dana kasnije, konzola stiže u ostatak svijeta.

Ovoj informaciji su se najviše obradovali mladi u BiH koji vjeruju da će im predstojeći izbori stvarno promijeniti živote.

„Definitivno ću glasati i prvi put se radujem izborima. Ako nas osam u ekipi dobije po 100 KM za glas, možemo se utaliti i kupiti Plejku čim se pojavi kod nas“, kaže Eldin iz Sarajeva.

LIFE:  Počinje edukacija građana i upoznavanje sa značajem i funkcijama semafora

Posebno su radosni oni mladi koji imaju više članova porodice s pravom glasa.

„Ja, tata, mama, sestra, njen muž, djed i baka. Svako po 100 maraka i PS je moj“, riječi su Marka iz Banja Luke.

U ranijim izbornim ciklusima političke stranke su nudile posao za 10 sigurnih glasova, no čini se da bi nova ponuda, ukoliko bude uključivala PlayStation 5, mogla biti puno primamljivija mladima u Bosni i Hercegovini.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like