Proizvođači upaljača zabrinuti zbog mogućeg otkazivanja izbora

- Advertisement -

Otkazivanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini moglo bi imati katastrofalne posljedice po domaće proizvođače upaljača.

Zbog toga su predstavnici ove industrijske grane uputili vapaj bh. vlastima da učine sve kako ne bi došlo do ugrožavanja demokratskih procesa u zemlji.

„Naš posao u najvećoj mjeri ovisi o predizbornim kampanjama, posebno u posljednjih nekoliko godina otkako se broj pušača smanjio zbog visokih cijena cigareta. Politički subjekti su najveći nabavljači naših proizvoda i ako se izbori otkažu mogli bismo bankrotirati“, upozorio je Ante Krešić, predsjednik Udruženja proizvođača upaljača BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća hrvatskih i srbijanskih planinara na vrhu u Albaniji: Poginula žena iz Osijeka

„Nekako uspijevamo preživjeti po dvije godine, od kampanje do kampanje, ali nas je strah i zamisliti da čekamo tri, četiri ili više godina na sljedeće izbore“, dodao je Krešić.

Iz ovog udruženja poručuju vlastima u BiH da dobro razmisle žele li svojim (ne)činjenjem ugasiti još jednu granu industrije u već sada kriznom periodu za bh. ekonomiju. Ako uprkos svemu dođe do otkazivanja izbora, proizvođači upaljača predlažu da se predizborna kampanja svejedno održi ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: U požaru kod Zenice poginule dvije starije žene

Kako saznajemo, moguće otkazivanje izbora moglo bi se negativno odraziti i na poslovanje proizvođača hemijskih olovaka, kalendara, kafe, rahat-lokuma i šećera, te na uzgajivače jagnjadi i prasića.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...