Prvi satovi fabrički podešeni po „starom“ i po „novom“ vremenu u prodaji sredinom naredne godine

- Advertisement -

U maju mjesecu 2020. godine u Vogošći će biti otvorena fabrika ručnih satova najluksuznije klase. Biće to prva fabrika u svijetu u kojoj će se na posve odvojenim proizvodnim trakama izrađivati satovi podešeni po „starom“ i po „novom“ vremenu.

Vogošćanska fabrika satova biće izgrađena novcem švicarskog investitora, a već u prvoj godini rada upošljavaće blizu 700 radnika. Naziv će dobiti po Seadu Kapetanoviću, junaku iz kultnog filma Valter brani Sarajevo.

Gospodin Sandro Rauber, vlasnik buduće fabrike, za naš portal je izjavio: „Na našim satovima vrijeme se neće moći pomjerati naprijed-nazad. Proizvodićemo dvije vrste satova: jedne koji će mjeriti samo „staro“ i druge koji će mjeriti isključivo „novo“ vrijeme.

PROČITAJTE JOŠ:  U Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića?

Neće više biti potrebe da vlasnici naših satova svake godine u proljeće kazaljke pomjeraju za jedan sat unaprijed, a ujesen jedan sat unatrag. Naši će kupci imati dva odvojena sata koja će, umjesto da ih dva puta godišnje svojeručno podešavaju, mijenjati po potrebi.

Zašto bi neko dao 30.000 $ za ručni sat na kojem je prepravljano vrijeme? Niko ko daje toliki novac za novu stvar ne želi da je na njoj bilo šta prepravljano. Zato će svi naši kupci dobiti sat s originalnim, fabrički podešenim vremenom i doživotnom garancijom da kazaljke nikad nisu pomjerane sat unaprijed ili sat unazad.

PROČITAJTE JOŠ:  Novi napad u Sydneyu: Svećenik izboden nožem tokom službe u crkvi

Kad kupujemo automobil niko od nas ne želi da mu prodavac podvali vozilo na kojem je kilometar-sat vraćan unazad, pa zašto bismo onda kupovali ručni sat na kojem je mijenjana originalna minutaža?“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...