Sarkazam

Računaju na humanost građana: Parlamentarci traže da apliciraju za sredstva iz stabilizacijskog fonda

0

Članovi Zastupničkog doma Parlamenta FBiH će tražiti da im se omogući apliciranje na sredstva iz stabilizacijskog fonda FBiH nakon što je administrativna komisija ovog zakonodavnog tijela usvojila odluku o smanjenju iznosa paušala sa 600 na jednu marku mjesečno te naknade za odvojeni život sa 300 na jednu marku.

 „Naši paušali i naknade će biti mjesečno smanjeni za oko 1.000 KM, što je definitivno više od 20 posto naših mjesečnih prihoda. Zbog toga smatram da je opravdano da i mi imamo pravo aplicirati na sredstva iz entitetskog stabilizacijskog fonda“,  rekao je za Life.ba jedan od zastupnika koji je želio ostati neimenovan.

On dodaje da su političari od početka pandemije već zabilježili značajan pad prihoda, jer se zbog vanrednih okolnosti ne održavaju ni sjednice upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, pa ne mogu računati ni na ovu vrstu naknada.

„Ti dodatni prihodi, uz crkavicu od plaće koja iznosi jedva nekih 2000-2500 KM neto, omogućavali su nam da pristojno živimo i prehranjujemo svoje porodice. Sada smo praktični dovedeni u egzistencijalnu krizu“, kaže naš izvor.

Kako saznajemo, među zastupnicima postoji i ideja da se za njihove potrebe osnuje posebni stabilizacijski fond u koji bi građani uplaćivali svoje donacije i na taj način pomogli svojim izabranim predstavnicima da lakše prebrode ovaj krizni period u kojem se čitav svijet našao.

„Računamo na već toliko puta potvrđenu humanost naših građana“, zaključio je naš sagovornik iz Parlamenta FBiH.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *